SiolNET. Digisvet Nasveti
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Top 5 tehnoloških filmov

Ko bodo naslednjič na TV-sporedu, jih nikar ne spreglejte, če ...

0

termometer

... vas zanima vse v povezavi z računalniki, elektroniko, telefoni, internetom. Predstavljamo namreč pet zelo kakovostnih in informativnih filmov, ki snov jemljejo iz zanimivega (štirje pa tudi čisto resničnega) dogajanja v svetu tehnologije. 

Socialno omrežje (The Social Network, 2010)

Socialno omrežje, Jesse Eisenberg Foto: YouTube

Film nam ponudi odgovor na vprašanje, kako, kje, kdaj in na račun koliko razdrtih prijateljstev je Mark Zuckerberg ustanovil družbeno omrežje Facebook. Slavni filmski kritik Roger Ebert je za osem oskarjev nominirano Socialno omrežje označil za najboljši film leta 2010. 

Napovednik za film Socialno omrežje:

Najboljši trenutek: "Milijon dolarjev ni kul. Veste, kaj je kul? Milijarda dolarjev." Sean Parker (v filmu ga igra Justin Timberlake), prvi predsednik Facebooka, o tem, koliko je vredno Zuckerbergovo družbeno omrežje.


Pirati Silicijeve doline (Pirates of the Silicon Valley, 1999)

Epska pripoved o tekmovalnosti med Billom Gatesom, ustanoviteljem Microsofta, in Stevom Jobsom, očetom Appla, ter njunemu vplivu na razvoj osebnih računalnikov, kakršne poznamo in uporabljamo danes. 

Napovednik za film Pirati Silicijeve doline:

Najboljši trenutek: Prvo srečanje in konfrontacija Steva Jobsa in Billa Gatesa.


Igra imitacije (The Imitation Game, 2014)

Igra imitacije Foto: IMDb

Biografska vojna drama, v kateri se zgodba vrti okrog Alana Turinga, britanskega računalniškega pionirja, ki je med drugo svetovno vojno igral ključno vlogo pri razvozlavanju skrivnosti Enigme, naprave, s katero so Nemci šifrirali svoja sporočila. 

Napovednik za film Igra imitacije:

Najboljši trenutek: Čustven razplet filma.


Steve Jobs (2015)

Steve Jobs Foto: YouTube
 

Zgodba o življenju in delu ustanovitelja Appla Steva Jobsa od leta 1984, ko je predstavil računalnik Macintosh, do leta 1998, ko je predstavil prvi računalnik iMac. Tudi študija njegove zapletene osebnosti ter njegovega odnosa do družine, prijateljev in sodelavcev. 

Napovednik za film Steve Jobs:

Najboljši trenutek: Jobs: "Bog ni potreboval treh tednov, da je ustvaril vse, kar nas obdaja. Potreboval je en teden." "No, nekega dne nam boš moral povedati, kako si to storil," se je iz njega ponorčeval vodja razvoja računalnika Macintosh Andy Hertzfeld.


Ona (Her, 2013)

Her Foto: YouTube

Nekaj desetletij v prihodnosti se osamljeni Theodore zaljubi v svoji osebnosti prilagojeni operacijski sistem z umetno inteligenco, ki mu je ime Samantha. Film Ona gledalca preseli v svet, kjer so sebe se zavedajoči računalniki del vsakdana, in vsaj malo parodira zdajšnjo odvisnost sodobne družbe od tehnologije. 

Napovednik za film Ona:

Najboljši trenutek: Seks z računalnikom. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin