Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Torek,
13. 10. 2015,
10.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boeing

Torek, 13. 10. 2015, 10.57

8 let

Boeing: V naših letalih bo najlažja kovina na svetu

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Boeing pripravlja revolucijo na aeronavtičnem področju. V njihovih letalih se bi lahko kmalu znašla kovina, stokrat lažja od stiropora. Njeno maso prenese celo regratov cvet.

Prvič na ogled 2011, kdaj v praksi?

Ameriški Boeing bi lahko bil prvi letalski proizvajalec, ki bo v svoja letala implementiral revolucionarno tehnologijo najlažje kovine na svetu. Tako imenovani microlattice je kovina, zasnovana kot polimerna struktura s ponavljajočimi se strukturnimi enotami.

Letalski velikan se izziva loteva v sodelovanju s kalifornijskim laboratorijem HLR, ki je prihod omenjenega materiala napovedal že leta 2007, prve prototipne primerke pa pokazal leta 2011.

Stokrat lažji od stiroporja

Microlattice je stokrat lažji od stiropora, debelina sten drobnih cevk ne presega tisočinke debeline človeškega lasu, 99,99 odstotka inteligentno zasnovane strukture pa pravzaprav predstavlja zrak. Struktura materiala spominja na sestavo človeške kosti – zunanjost je relativno toga in močna, njena vsebina pa večinoma votla in sposobna izredne energijske absorpcije.

Sophia Yang, znanstvenica omenjenega kalifornijskega laboratorija, v videoprispevku med drugim namigne, da bi običajno jajce, če bi bilo zaščiteno s tem materialom, lahko preživelo padec z višine 25. nadstropja.

Majhni masi, največji in najočitnejši prednosti materiala microlattice, se pridružuje tudi dejstvo, da bi oziroma bo lahko uporabljen oziroma prilagojen tudi številnim drugim industrijam. Medtem ko Boeing kovino vidi kot enega pomembnejših delov prihodnosti aeronavtične industrije (masa letal bo manjša, varčnost večja), bodo strukturne prednosti novosti nedvomno posvojili tudi v avtomobilski industriji. Lastnosti materiala so namreč zlahka večnamensko prilagodljive, kar bodo cenili tudi oblikovalci.

Ne spreglejte