SiolNET. Avtomoto Reportaže
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Katrca je univerzalno vozilo!

1

termometer

Lovec Jože Kastelic je ponosni lastnik 21 let stare katrce, "modernejše" GTL-ke. Samo po dolenjskih gozdovih je z njo naredil prek 25.000 kilometrov …

Katrca = univerzalno vozilo

Ja, renault 4 je po zagotovilih ljudi, ki ga še vedno vozijo, več kot le avto za vsak dan. S katrco se je potovalo, gradilo hiše, hodilo na morje, trgatve, pa koline …, skratka v petih desetletjih je ta avtomobil dobil status univerzalnega vozila, ki se ne ustraši ne težkega tovora, ne makadama ali razritega kolovoza, ne prikolice in tudi snega ne. Bojda je za katrco dovolj, da je cesta le nakazana …

Ena lovska …

"Oh, na njen račun je veliko lovskih in vse prav gotovo niso za pred kamero," je z nasmehom svojo lovsko zgodbo o katrci začel Jože Kastelic in nadaljeval: "Sodobni lovci se v gozdove vozijo z modernimi džipi, jaz pa vedno s katrco. Z njo se praktično pelješ koder hočeš in moja katrca pozna le toliko asfalta, kolikor ga je na poti do črpalke."

Prtljažnik pogoltne tudi merjasca!

Jože nam zaupa, da je le teden dni pred sprejemom karavane v Revozu v prtljažniku peljal uplenjenega divjega prašiča. Njegova katrca je dejansko pravi lovski dom na kolesih, saj iz nje zaradi varnosti vzame le orožje, vsa preostala oprema pa ga v vsakem trenutku čaka v prtljažniku. Prav prostornost pa je po njegovem tudi ena največjih odlika katrce, saj je v njej – kot nam slikovito opiše – prostora za lovce, pse, uplenjeno divjad in še za dobro malico.

V novomeški tovarni od leta 1974

Jože Kastelic je sicer že od leta 1974 zaposlen v novomeški "mega" tovarni in je tako rekoč s katrco od samega začetka, zato ni čudno, da je GTL-ka postala tudi del njegovega prostega časa.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin