Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2018,
9.36

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

3

Natisni članek

promet promet prometna nesreča ceste ceste Dolenjska

Sobota, 1. 9. 2018, 9.36

5 let, 7 mesecev

Dolenjska avtocesta med Grosupljem in Višnjo Goro proti Novemu mestu spet odprta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

3

gneža promet kolona | Vozniki osebnih vozil na vstop v državo ponekod čakajo tudi dve uri. Fotografija je simbolična. | Foto Thinkstock

Vozniki osebnih vozil na vstop v državo ponekod čakajo tudi dve uri. Fotografija je simbolična.

Foto: Thinkstock

Zaradi prometne nesreče je bila zaprta dolenjska avtocesta med Grosupljem vzhod in Višnjo Goro proti Novemu mestu, nastal je približno tri kilometre dolg zastoj. Še naprej ostaja zaprt vozni pas. Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško je podaljšana čakalna doba, zastoji so tudi drugje po Sloveniji.

Na mejnem prehodu Gruškovje osebna vozila pri vstopu čakajo dve uri in pol, tovorna vozila pa pol ure. Na mejnem prehodu Sečovlje je za osebna vozila dvourna čakalna doba pri vstopu, 20-minutna pa pri izstopu iz države.

Na Jelšanah in Dragonji osebna vozila pri vstopu čakajo prav tako dve uri, pri izstopu pa pol ure. Na mejnem prehodu Starod za osebna vozila pri vstopu v državo čakajo 50 minut, pri izstopu pa 20 minut.

Na hrvaški strani prehoda Gruškovje (Macelj) je kolona vozil dolga šest kilometrov, v Istri pa na hrvaški strani prehodov Dragonja (Kaštel) in Sečovlje (Plovanija) okoli pet kilometrov, kažejo podatki Hrvaškega avtokluba (Hak).

V kraju Jelšane, skozi katerega teče ena glavnih cestnih povezav na Hrvaško, so prebivalci danes pripravili miren protest, s katerim so opozorili na velike težave, ki jih imajo zaradi preobremenjenosti glavne ceste predvsem v času turistične sezone  S prehajanjem prehoda za pešce so po poročanju Radia Slovenija promet ustavili za eno uro. (STA)

Zastoji nastajajo tudi na ljubljanski zahodni obvoznici

Na pomurski avtocesti je zaradi prometne nesreče med priključkom Sveti Jurij ob Ščavnici in cestninsko postajo Dragotinci proti Murski Soboti zaprt prehitevalni pas.

Zastoj je na ljubljanski zahodni obvoznici od razcepa Koseze in mimo Kozarij proti Brezovici.

Na primorski avtocesti je zastoj med Ljubljano in Brezovico ter med Uncem in Ravbarkomando proti Kopru. Proti Ljubljani nastajajo občasni zastoji od Logatca.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji deset kilometrov dolg zastoj. Za Kranjsko Goro priporočajo izvoz Lesce. Občasno zapirajo predor Karavanke zaradi mejne kontrole na avstrijski strani.

Zastoji so še na cestah Padna - Dragonja, Ribnica - Pivka, na glavni cesti Podlehnik - Gruškovje ter pred predorom Ljubelj proti Avstriji.

Stanje na cestah:

Ne spreglejte