SiolNET. Avtomoto Promet
1,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Posledice verižnega trčenja osmih vozil med Brezovico in Vrhniko odstranili

1,05

termometer

Zastoj
Foto: Getty Images

Zaradi prometne nesreče, ki se je zgodila med Brezovico in Vrhniko v smeri Kopra, je bila avtocesta sprva zaprta, zdaj so polsedice prometne nesreče že odstranili. Zastoji še vedno segajo na zahodno in južno ljubljansko obvoznico, prav tako je zastoj na vzporedni regionalni cesti.

"Po prvih podatkih je verižno trčilo osem vozil, nobena oseba pa naj ne bi utrpela poškodb. Trenutno še poteka ogled kraja nesreče in zbiranje obvestil, zato več informacij o okoliščinah nesreče ne moremo posredovati," so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Kot so nam sporočili z ljubljanske policijske uprave, so se na avtocesti A1 od Brezovice proti Logu zgodile tri prometne nesreče, dve z lahkimi telesnimi poškodbami, ena le z materialno škodo.

Za nesrečo krivi trije vozniki, ki so vozili z neprilagojeno hitrostjo

"Nesreče so povzročili trije vozniki zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in prekratko varnostno razdaljo. Udeleženih je bilo osem vozil, pet oseb je utrpelo lahke telesne poškodbe," so zapisali na policiji.

Vsi udeleženci so bili na kraju prometne nesreče preizkušeni z elektronskim indikatorjem alkohola, ki je v vseh primerih pokazal 0,00 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Trem povzročiteljem so policisti izdali plačilni nalog.

Za krajši čas je bil zaradi gorečega vozila zaprt predor Ljubelj, promet zdaj v njem poteka s pomočjo usmerjanja policistov.

Stanje na cestah:

Na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja in Jelšane je čakalna doba tako za vstop kot za izstop iz države od pol do ene ure.

Mejni prehodi:

Zaradi vozil s spremstvom bodo do nedelje kratkotrajne popolne zapore med Ljubljano in Bledom. Prepovedan bo promet za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, in vozila, ki prevažajo nevarno blago.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin