SiolNET. Avtomoto Promet
0,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zadnji počitniški konec tedna: Na mejah že prvi zastoji

0,71

termometer

mejni prehod Gruškovje
Foto: STA

Na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja in Gruškovje že prihaja do zastojev. Na Dragonji vozniki po podatkih prometnoinformacijskega centra za vstop v državo čakajo uro in pol, na Gruškovju pol ure, do ene ure pa na prehodu Sečovlje. Enokilometrska zastoja sta tudi na obeh straneh predora Karavanke, ki ga proti Sloveniji občasno zapirajo.

Ker se poletne počitnice v večjem delu Evrope bližajo koncu, na prometnoinformacijskem centru v teh dneh pričakujejo več prometa od Hrvaške proti Avstriji in posledično čakanje na mejnih prehodih. Na kontrolnih točkah med Slovenijo in Avstrijo je do nedelje pričakovati poostreno vstopno kontrolo na avstrijski strani zaradi epidemije bolezni covid-19, piše STA.

Trenutno je tako zastoj na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji dolg en kilometer ter iz smeri Avstrije proti Sloveniji prav tako en kilometer. Zaradi kontrole prometa predor proti Sloveniji občasno zapirajo. Na spletni strani prometnoinformacijskega centra predlagajo uporabo manj obremenjenih prehodov in pozorno vožnjo.

Na mejnem prehodu Dragonja se za vstop v državo čaka uro in petnajst minut, v Sečovljah do ene ure. Malo manj gneče je za zdaj na mejnem prehodu Gruškovje, kjer je čakalna doba za vstop pol ure.

Mavrica, vreme, sonce Novice S takšnim vremenom bo postregel zadnji počitniški konec tedna

Policija ob tem voznike opozarja, naj se na pot dobro pripravijo še pred začetkom vožnje in naj sproti spremljajo prometne informacije, prometno signalizacijo in portale. V primeru zastoja na avtocesti naj ustvarijo reševalni pas. S seboj naj imajo dovolj tekočine.

Do nedelje bo promet na nekaterih državnih cestah po Sloveniji oviran tudi zaradi kolesarskih prireditev, je še zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

laboratorij, covid-19 Novice Sveži podatki: včeraj pri nas 37 novih okužb s koronavirusom

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin