Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 7. 2017,
14.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

konec tedna avtocesta avtocesta promet promet

Petek, 28. 7. 2017, 14.19

6 let, 6 mesecev

To morate vedeti, če se konec tedna odpravljate na pot #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Zaradi začetka počitnic v nemških deželah Baden-Wuerttemberg in Bavarska ter skorajšnjih italijanskih kolektivnih počitnic je mogoče ta konec tedna na cestah od Avstrije in Italije proti mejama s Hrvaško in Madžarsko pričakovati precejšnjo gnečo. Na Prometno-informacijskem centru vsem, ki gredo na pot, svetujejo, naj se odpravijo dovolj zgodaj.

Video: Planet TV

Kot je povedala Barbara Janežič s Prometno-informacijskega centra za državne ceste, največ gneče pričakujejo na Štajerskem, in sicer med mejnima prehodoma Šentilj in Gruškovje. Največ prometa je mogoče pričakovati v zadnjem delu avtoceste med Mariborom in Ptujem ter delih avtoceste od Ptuja proti Gruškovju, kjer je več delovnih zapor. Kolone bodo tudi na mejnem prehodu Gruškovje, zato voznikom svetujejo, da uporabijo ostale mejne prehode, kot so:

- Središče ob Dravi,

- Zavrč in

- Dobovec pri Rogaški Slatini.

Gneča bo tudi na dolenjski in primorski avtocesti

Precej gneče pričakujejo na dolenjski avtocesti, predvsem na mejnem prehodu Obrežje, nekaj tudi na mejnem prehodu Metlika. Tudi na primorski avtocesti brez gneče ne bo šlo. "Zaradi menjav turistov bodo zastoji nastajali v obeh smereh," napoveduje Janežičeva. Promet bo povečan na mejnih prehodih:

- Sečovlje,

- Dragonja,

- Starod,

- Jelšane in

- Sočerga.

Na pot se odpravite zgodaj zjutraj ali ponoči

Voznikom, ki se ta konec tedna odpravljajo na pot, na Prometno-informacijskem centru svetujejo, da gredo od doma zgodaj zjutraj ali ponoči ter da se izogibajo najbolj obremenjenih cest. V soboto ne priporočajo potovanja med 8. in 14. uro v smeri proti Hrvaški ali nazaj, v nedeljo pa pozno popoldne.

Priporočajo tudi, da si za pot vzamete dodaten čas, da se od doma odpravite mirno in da vozite varno ter se tako izognete nevarnosti prometnih nesreč. "Vsaka prometna nesreča bo namreč povzročila dodatne kolone, ki lahko ta konec tedna dosežejo tudi 10 kilometrov in več," dodaja Janežičeva.

Ne spreglejte