Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 6. 2011,
12.41

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

obnova promet promet Idrija

Nedelja, 26. 6. 2011, 12.41

5 let, 4 mesece

Promet po starem mestnem jedru Idrije kmalu le enosmeren

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Prizadevanja občine in krajevne skupnosti Idrija, da bi ustrezno uredili promet v starem mestnem jedru Idrije, so se v teh dneh začela uresničevati.

Izvajalci del so začeli zarisovati nove talne označbe in postavljati prometno signalizacijo na območju spremenjenega prometnega režima, ki bo velika novost za domačine in obiskovalce.

Uresničitev projekta v več fazah

Projekt bo občina uresničila postopoma - v več fazah. Že v prihodnjem tednu bo zarisana ustrezna nova talna signalizacija in druge označbe, postavljeni bodo novi prometni znaki na območju novega prometnega režima, ki bodo voznike in druge udeležence v prometu opozarjali na upoštevanje enosmernega prometa, spremenjena pa bo tudi prometna signalizacija na vseh navezovalnih ulicah in na območju Trga sv. Ahacija.

Jeseni bodo izvedli tudi gradbena dela za razširitev pločnika, naslednje leto pa še gradbene posege za preureditev območja za pešce ob levem voznem pasu v dostopno površino za pešce, s klančinami za invalidske vozičke in kolesarsko stezo.

Dodatna parkirišča pred objektom Čipkarske šole in ob njem

Celoten sedanji desni vozni pas v smeri proti gradu na Mestnem trgu, od odcepa za Kut do odcepa za grad, bodo zaprli za promet. Desni vozni pas od odcepa za Kut do križišča s Študentovsko ulico bo preurejen v razširjen pločnik, ki ga bo do izvedbe gradbenih del nakazovala zarisana linija. Pred objektom Čipkarske šole in ob njem bodo urejena dodatna parkirišča.

Spremenjena bo tudi smer vožnje mestnega avtobusa

Enosmerni promet bo po novem tekel le po sedanjem levem voznem pasu, in sicer na odseku od odcepa v Kut, čez Mestni trg in Prelovčevo ulico, mimo objekta nekdanjega gostišča Nebesa do odcepa za Vojsko na Kosovelovi ulici. Spremenjena bo tudi smer vožnje mestnega avtobusa, ki bo na Mestnem trgu ustavljal na novo urejenem postajališču nasproti obstoječega.

Ne spreglejte