Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 2. 2015,
9.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

promet promet

Petek, 13. 2. 2015, 9.42

6 let, 6 mesecev

Igor Velov zdaj tudi uradno direktor agencije za varnost prometa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vlada je za direktorja Javne agencije za varnost prometa za mandatno dobo petih let imenovala Igorja Velova. Za v. d. direktorja Javne agencije za civilno letalstvo je imenovala Sandija Kneza.

Strokovnega nadzora nad avtošolami v letih 2010 in 2011 ni bilo

Velov je bil v. d. direktorja agencije za varnost prometa od 15. julija 2013, so sporočili z urada vlade za komuniciranje. Kot so tedaj pojasnili na ministrstvu za infrastrukturo, naj bi se namreč še pred podelitvijo polnega mandata v celoti končal nadzor nad agencijo zaradi afere glede nepravilnosti pri izdajanju vozniških dovoljenj. Izredni nadzor nad direktoratom za promet in agencijo je sicer pokazal, da agencija ter direktorat v letih 2010 in 2011 nista opravljala strokovnih nadzorov nad avtošolami.

Velov je po končani srednji šoli nadaljeval študij na visoki upravni šoli, kjer je leta 1999 diplomiral. Študij je nadaljeval na fakulteti za družbene vede. Leta 2012 je na fakulteti za podiplomske državne in evropske študije pridobil naziv magister znanosti.

Pred leti je bil tudi podžupan Mestne občine Kranj

Od svoje prve zaposlitve leta 2003 je vodil organizacijske enote in podjetja, ki so povezana s prometom in prometno varnostjo. Delovna področja, na katerih je bil zaposlen, so bila povezana z izrednimi prevozi v cestnem prometu, usposabljanji kandidatov za voznike motornih vozil, izobraževanjem odraslih na področju prometa in preventivnih dejavnosti. Med letoma 2006 in 2010 je bil podžupan Mestne občine Kranj.

Sandi Knez, ki bo vodil agencijo za civilno letalstvo, je končal podiplomski študij poslovnih ved in več strokovnih letalskih usposabljanj. Delovne izkušnje je pridobival na izvršilnih vodstvenih mestih tako v letalstvu kot drugih panogah.

Ne spreglejte