Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 7. 2018,
7.49

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,64

7

Natisni članek

vikend gneča na cesti zastoj zastoj promet promet

Sobota, 21. 7. 2018, 7.49

5 let, 9 mesecev

Gneča na cestah proti morju, čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,64

7

Kolona, zastoj, ceste, promet | Foto Občina Brežice

Foto: Občina Brežice

Promet se na cestah v smeri proti morju že zgoščuje, ponekod nastajajo zastoji. Na dolenjski avtocesti je med priključkoma Višnja Gora in Ivančna Gorica v smeri Novega mesta zaradi okvare vozila oviran promet. Zastoj nastaja tudi v Avstriji pred predorom Karavanke proti Sloveniji, poroča prometno-informacijski center.

Na Darsu pričakujejo največ gneče, tako kot vsak poletni vikend, na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri in na mejnem prehodu Gruškovje na Štajerskem. Ob daljših čakalnih dobah na prehodu Gruškovje na Darsu voznikom priporočajo mejna prehoda Zavrč in Središče ob Dravi.

Zastoji, gost promet in čakalne dobe

Gost promet je na primorski avtocesti je zastoj med Postojno in Uncem proti Ljubljani in proti Kopru zaradi nevihte. Prav tako je gneča nastala na cestah Izola - Strunjan, Seča - Sečovlje in Koper - Šmarje - Dragonja.

Zastoji nastajajo tudi pred predoroma Karavanke in Ljubelj proti Avstriji. Kolona vozil na slovenski strani Karavank je dolga približno dva kilometra. O zastoju poročajo tudi z avstrijske strani predora Karavanke proti Sloveniji. Za Kranjsko Goro se priporoča izvoz Jesenice vzhod. Ocena zastoja je 3 kilometre.

Promet je po poročanju Radia Slovenija povečan tudi na hrvaških avtocestah, jadranski magistrali in pristaniščih, od koder trajekti plujejo na otoke ob hrvaški obali. 

Čakalne dobe so na mejnih prehodih:

- Gruškovje (ena ura in 30 minut za vstop in 40 minut za izstop)

Dars: Potovanje načrtujte, ko so glavne prometnice manj obremenjene

Pred odhodom na pot je pomembno, da potovanje načrtujemo vnaprej in sproti preverjamo stanje na cestah. Namesto uporabe najbolj obremenjenih cest in mejnih prehodov poiščimo alternativne poti, poudarjajo na Darsu.

Če je le mogoče, se na pot odpravimo, ko so glavne prometnice proti turističnim krajem manj obremenjene. Sicer pa izberimo manj obremenjene ceste in mejne prehode ter se na pot odpravimo v čim zgodnejših jutranjih urah.

Pred začetkom potovanja poskrbimo za poln rezervoar goriva, dovolj vode, pa tudi za kakšen prigrizek, ki pride prav, če obstanemo v daljšem zastoju, pojasnjujejo na Darsu.

Ne spreglejte