Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
28. 5. 2024,
9.00

Osveženo pred

1 mesec, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,01
električne polnilnice Ionity

Natisni članek

Torek, 28. 5. 2024, 9.00

1 mesec, 4 tedne

Ionity

Zaostrene razmere, danes pocenitve tudi v Sloveniji

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,01
Ionity polnilnica | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

Ionity je danes znižal cene na ultrazmogljivih električnih polnilnicah, kar je odgovor na prihajajočo turistično sezono in tudi zaostrene cenovne razmere med največjimi ponudniki.

Ionity je danes v 12 evropskih državah znižal ceno polnjenja na svojih ultrazmogljivih polnilnicah (HPC). V Sloveniji so redno ceno za eno kilovatno uro (kWh) znižali z 79 na 69 centov. Kdor ima mesečno naročnino za šest evrov, plača 49 centov, pri naročnini 11 evrov pa ena kWh stane 39 centov.

Redna cena v Avstriji je zdaj enaka kot v Sloveniji (do zdaj deset centov nižja), v Italiji je cena za deset centov na kWh višja – pri naših zahodnih sosedih namreč pocenitve danes ni bilo. Cena na Hrvaškem bo štiri cente za kWh višja kot v Sloveniji.

Pocenitev je odgovor na prihod turistične sezone, ko so polnilnice HPC pogosteje zasedene kot sicer. Enako Ionity cene prilagaja Tesli – ti so imeli polnjenja cenejša, obenem pa vse več svojih polnilnic HPC odpirajo tudi za avtomobile drugih znamk. Ionity in Tesla tako na evropski ravni postajata osrednja ponudnika, ki v dokaj težek položaj spravljata predvsem lokalne ponudnike polnilnic HPC.

Ne spreglejte