Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
9. 9. 2014,
11.55

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gregor Pavšič

Torek, 9. 9. 2014, 11.55

5 let, 6 mesecev

Za (spodobnega) renault twinga bodo Slovenci odšteli vsaj deset tisoč evrov

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novi renault twingo je zapeljal na slovenske ceste. Na voljo bo z dvema motorjema, za spodobno opremljenega twinga bo treba odšteti deset tisoč evrov.

Po 21 letih čas za nov začetek twinga Renault je danes v Sloveniji tudi uradno začel prodajo nove generacije renault twinga. Avtomobil, ki bo letos star že 21 let, na ceste prihaja s povsem novo zasnovo, s katero bodo Francozi poskušali ujeti spodbudne prodajne številke v natrpanem razredu mestnih avtomobilov. Twingo zagotovo prinaša številne novosti, naj omenimo le motor, postavljen v zadek vozila, pogon na zadnji par koles, kratke previse, petvratno karoserijsko izvedbo in, seveda, simpatično zunanjost.

Kako se ti aduti novega twinga obnesejo v praksi in na slovenskih cestah, vam jutri razkrijemo v reportaži z videom.

Francosko in nemško znanje, proizvodnja bo slovenska Renault je avtomobil razvil skupaj s koncernom Daimlerja, saj bo na isti osnovi nastal tudi novi smart forfour. Poleg koncepta in arhitekture si bosta delila tudi motorje in menjalnike.

Novi twingo bo spet delno tudi slovenski, saj ga bo Renault izdeloval le v novomeškem Revozu. Bogata investicija in okrog 200 delovnih mest, ki sta jih dodatno zagotovila tako twingo kot sestrski smart forfour, so tudi znatni pospeševalci slovenskega gospodarstva. Zdaj v Revozu twinge in smarte izdelujejo v dveh izmenah, zaposlovanje pa se bo predvidoma še stopnjevalo.

Twingo za Slovence z dvema motorjema Twingo bo v Sloveniji na voljo z dvema motorjema. To sta bencinska trivaljna motorja (atmosferski Sce in motor Tce s turbinskim polnilnikom) z močjo 56 oziroma 66 kilovatov, oba motorja sta na voljo tudi s sistemom start&stop.

Športni twingo RS uradno še ni potrjen, o njem pa se vse bolj šušlja. Električni twingo je že dobil rdečo luč.

Za spodobnega twinga bo treba odšteti od deset do 11 tisočakov V Novem mestu so danes razkrili cene novega twinga za slovenski avtomobilski trg. Osnovni twingo z opremo athentique bo na voljo od 8.990 evrov naprej.

Ta ima osnovno varnostno opremo, a za ročno klimatsko napravo bo že treba doplačati za drugo stopnjo opreme expression. Ta prinaša tudi radijski sprejemnik R&GO s povezavo bluetooth, zunanji ogledali v barvi karoserije, električni pomik sprednjih stekel, volanski obroč, nastavljiv po višini ...

Oprema expression z "nujnimi" dodatki se začne pri 9.990 evrih za različico z atmosferskim motorjem, twingo expression s turbomotorjem stane 11 tisoč evrov.

Cena za twinga z najvišjo stopnjo opreme dynamique in močnejšo različico motorja se začne pri 11.990 evrih.

Renault bo kupcem twinga nudil v štirih barvah ter na zgoraj omenjene tri osnovne pakete opreme še več dodatnih manjših paketov opreme, ki stanejo od 200 do 800 evrov.

Novim kupcem bo Renault zdaj nudil tudi 500 evrov začetnega popusta.

V Sloveniji si uvoznik Renaulta letos želi prodati 200 novih twingov, prihodnje leto pa 50 vozil na mesec.

Ne spreglejte