Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2019,
7.30

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča MOL

Natisni članek

MOL EVO MOL gorivo advertorial

Ponedeljek, 3. 6. 2019, 7.30

2 meseca, 1 teden

Za čistejši motor

Vsebino omogoča MOL

Avto je dandanes naš zvesti spremljevalec na vsakem kilometru. Ko gre za dolgo in dobro delovanje motorja, naj bo vrhunska kakovost edina izbira. Z gorivi MOL EVO boste srcu svojega jeklenega konjička zagotovili najboljšo kakovost.

avtomobil narava vožnja | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Prednosti

Če želimo, da bi avto odlično deloval, moramo poskrbeti, da njegovo srce, torej njegov motor, teče brezhibno. Zahvaljujoč inovativnemu paketu aditivov goriva MOL EVO zmanjšujejo nastajanje oblog in pomagajo čistiti motor ter ga ohranjati čistega dlje časa. Goriva MOL EVO s posebnimi aditivi tako ščitijo sestavne dele motorja pred korozijo in nastankom oblog. Te niso le nadloga na motorjih starejših avtomobilov, temveč se začnejo nabirati od prvega prevoženega kilometra. Goriva MOL EVO skrbijo za preventivo, njihova dodana vrednost pa je tudi to, da odstranjujejo že nastale obloge. Z njimi se boste torej aktivno lotili težave, ki vas morda pesti že leta.

Vedno optimalno

Z vsako uporabo je motor avtomobila podvržen nabiranju umazanih delcev, kar okrni delovanje motorja. Z redno uporabo goriv MOL EVO bo celoten sistem za oskrbo z gorivom, od rezervoarja, injektorja pa vse do ventilov, ostal čist, motor pa bo ohranil svojo prvotno odzivnost, pospešek in porabo goriva. Enakomerni vbrizg zagotavlja optimalno doziranje goriva, optimalno porabo in zmogljivosti motorja, ki bodo kar najbolj primerljive s tistimi, ki so tovarniško predpisane. Zaradi čistega sistema vbrizga se poveča tudi prihranek. V praksi namreč enakomernejši vbrizg pomeni, da lahko z le enim rezervoarjem goriva prevozite daljšo razdaljo.

ženska vožnja avtomobil | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Na voljo za vsakogar

Inovativne rešitve, ki jih ponujajo goriva MOL EVO, so na voljo tako za dizelski kot tudi za bencinski tip motorja. Goriva MOL EVO z izjemnimi rezultati na področju čiščenja motorja prekašajo pričakovanja Evropskega standarda kakovosti v svoji kategoriji.

In kaj pravijo številke?

Skladno z rezultati testiranj na motorjih, ki so jih opravili v skladu s standardi CEC F-20-98, TDG-F-13/GDI, CEC F-23-01 in CEC F-98-08 organizacije European Lab, določeni tipi goriv EVO z izboljšanim paketom dodatkov učinkovito zmanjšujejo količino obstoječih oblog do 58 odstotkov ter na ta način čistijo motor in sistem vbrizga goriva.

Na podlagi standardnih industrijskih testov, opravljenih z različnimi gorivi in vrstami motorjev, je bil čistilni učinek novih goriv MOL EVO naslednji:

Bencin EVO 

• 55 odstotkov odstranjenih oblog pri starejših motorjih s posrednim vbrizgom goriva (PFI), kjer se obloge na ventilih lahko pojavijo predvsem zaradi vbrizganega goriva.

• 31 odstotkov odstranjenih oblog pri novejših bencinskih motorjih z neposrednim vbrizgom goriva (GDI), kjer se lahko zaradi goriva na šobah za vbrizg pojavijo obloge.

Dizel EVO 

• 58 odstotkov odstranjenih oblog pri novejših turbodizelskih motorjih s skupnim vodom in neposrednim vbrizgom goriva, kjer se lahko zaradi goriva na šobah za vbrizg pojavijo obloge.

MOL | Foto: Skupina MOL ima štiri lastne rafinerije ter več desetletij izkušenj v razvoju in proizvodnji visokokakovostnih goriv.

Ste vedeli, da v Skupini MOL proizvajajo tudi visokooktanska goriva za dirkalna vozila? Širok spekter proizvodov na tem področju je rezultat razvoja mednarodne ekipe strokovnjakov Skupine MOL. Vrhunsko kakovost goriv tako v Skupini MOL zagotavljajo tudi vozilom, ki se uporabljajo v tekmovalne namene. MOL Racing Fuel Hi5, ki je samo eden izmed produktov v segmentu goriv za dirkalna vozila, je gorivo, namenjeno posebni reli kategoriji R5, ki je pred kratkim prejelo nagrado za kakovost in inovativnost v tem segmentu. Strokovnost inženirjev v razvojnem oddelku ene izmed največjih naftnih družb v regiji vzhodne in osrednje Evrope zagotavlja stabilno visoko zmogljivost goriva tudi med raznolikimi geografskimi in vremenskimi pogoji in v vseh dirkalnih kategorijah, od relija pa vse do alpskih in hitrostnih dirk.

Ne spreglejte