SiolNET. Avtomoto Novice
1,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z malim avtomobilom sta prevozila 666 tisoč kilometrov

1,39

termometer

Mitsubishi spacestar
Ponosna lastnika sta s tem majhnim mestnim avtomobilom prevozila kar 666 tisoč kilometrov.

Mitsubishi spacestar oziroma njegov ameriški dvojni mirage je pred dnevi dobil nepričakovano veliko pozornosti. Ne gre za najbolj vpadljiv model znamke, ki nagovarja kupce predvsem s cenovno dostopnjostjo, za takšno vrsto publicete pa se imajo zahvaliti izključno ameriškima lastnikoma. Zakaj? Z njim sta prevozila kar 414 tisoč milj (666 tisoč kilometrov)

V Sloveniji osnovni spacestar stane manj kot devet tisoč evrov, v ZDA pa želijo za ta 3.845 milimetrov dolg avtomobil okoli enajst tisoč evrov. Čeprav gre za nezahteven mestni avtomobil s prostorninsko majhnim atmosferskim motorjem, sta Janice in Jerry Hout iz zvezne države Minnesota s svojim rožnatim mitsubishijem prevozila kar 666 tisoč kilometrov.

Vsako leto sta prevozila več kot 100 tisoč kilometrov

Par se je za nakup odločil leta 2014 in vsako leto z njim prevozil okoli sto tisoč kilometrov. Po prevoženih 414 tisoč miljah sta obiskala uradni servis, tam pa je število prevoženih kilometrov padlo v oči lastniku. Ta je bil presenečen nad številom prevoženih kilometrov, še posebej, če upoštevamo, da sta jih naredila v mestnem avtomobilu z vgrajenim 1,2-litrskim trivaljnim motorjem.

V zameno za njun avto so jima ponudili nov model mirage z velikim popustom. Zadovoljna lastnika sta z veseljem sprejela kupčijo, težav kljub številnim prevoženim kilometrov nista imela. Pri okoli 200 tisoč kilometrih sta morala zamenjati kolesne ležaje in pri okoli 350 do 400 tisoč kilometrov je bilo treba zamenjati še zaganjalnik motorja. Drugih stroškov razen bencina in rednih servisov nista imela.

Mitsubishi spacestar

Mitsubishi spacestar

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin