Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
18. 7. 2024,
22.44

Osveženo pred

2 uri, 39 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Kitajska ID.unyx Volkswagen

Natisni članek

Četrtek, 18. 7. 2024, 22.44

2 uri, 39 minut

Volkswagen ID.unyx

Volkswagen ID.unyx - posebna družina Volkswagnovih vozil le za Kitajsko #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Volkswagen ID.unyx | Foto Volkswagen

Foto: Volkswagen

Volkswagen je pokazal prvi avtomobil le za Kitajsko namenjene družine vozil ID. unyx, ki se bo v prihodnje še razširila. Prvo vozilo je podobno evropskemu volkswagnu ID.5.

Volkswagen se je še odločneje podal v lov za kupce na kitajskem avtomobilskem trgu, kjer jih je lani s prestola kot prvi izrinil domači BYD. Nemci so začeli z novo oznako vozil ID. unyx, ki bo namenjena prav Kitajski. Prvi model nosi naziv E-SUV. Gre za električni športni terenec, kjer Volkswagen v ospredje postavlja digitalizacijo in drznejšo obliko.

Avtomobil ima v osnovni različici 210-kilovatni elektromotor na zadnji osi. Neto kapaciteta baterije je 77 kilovatnih ur (kWh). Znan je le uradni doseg po kitajskem standardu CLTC do 621 kilometrov, ki pa je manj zanesljiv od evropskega WLTP. Volkswagen napoveduje tudi štirikolesno gnano različico z dvojnim elektromotorjem in sistemsko močjo 250 kilovatov.

Volkswagen bo v naslednjih treh letih družino ID.unyx razširil na pet modelov. Med temi bodo tako limuzine kot športni terenci.

Fotogalerija
1
 / 10
Ne spreglejte