SiolNET. Avtomoto Novice
1,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vam poteče vozniški izpit in zavarovanje? Sprejeli so rešitev.

1,20

termometer

Vozniško dovoljenje
Foto: Vid Libnik

Do 16. aprila je prepovedano delovanje šol vožnje, odlok vlade pa veljavnost vozniških dovoljenj podaljšuje do 16. maja.

 

tehnični pregled Avtomoto Gneča ni bila naključje, servisi za tehnične preglede se zapirajo

Danes ponoči je začel veljati nov odlok, ki začasno prepoveduje delovanje šol za vožnje in podaljševanje veljavnosti vozniških dovoljenj.

"Prepoved velja do 16. aprila 2020, veljavnost vozniških dovoljenj, ki zaradi prepovedi potečejo od uveljavitve tega odloka do 16. aprila 2020, se podaljša do 16. maja 2020," pravi zadnji vladni odlok.

Do 16. maja so že pred dnevi podaljšali tudi veljavnost avtomobilskih registracij, saj so tehnični pregledi trenutno zaprti.

Pooblaščeni servis Renault Avtomoto Okvara avtomobila? Mehaniki lahko delajo.
Slovensko zavarovalno druženje glede na vladne odloke svetuje naslednje glede podaljševanja zavarovanj:

Zavarovanja vseh vrst lahko do preklica sklepate samo na daljavo (preko spleta),
saj morajo biti vse poslovalnice zavarovalnic zaradi Odloka zaprte. Na spletnih straneh zavarovalnic lahko preverite, kam se lahko obrnete za morebitna dodatna pojasnila oziroma pomoč pri sklepanju zavarovanj. Vsi zavarovalni produkti so na voljo in vabimo vas, da se za podrobnejše informacije obrnete na svojo zavarovalnico.

V času veljave Odloka se nemoteno izvajajo storitve avtomobilske asistence.
Če torej potrebujete pomoč na cesti, se lahko kot običajno obrnete na ponudnika avtomobilske asistence, s katerim imate sklenjeno zavarovanje.

Podaljšan je čas za obnovo in plačilo avtomobilskih zavarovanj
Slovensko zavarovalno združenje obvešča zavarovance, da se na podlagi vladnega odloka do 16. maja podaljšuje čas za obnovo ter plačilo avtomobilskih zavarovanj, ki potečejo med 17. 3. 2020 in 16. 4. 2020. Zavarovanje se obnovi z datumom poteka prejšnjega zavarovanja. V tem času, ki je namenjen za obnovo zavarovanja, je zagotovljeno tudi začasno podaljšanje kritja po prejšnjem zavarovanju. Ne glede na to ponovno izpostavljamo, da zavarovalnice ves čas omogočajo strankam ureditev zavarovanja na daljavo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin