Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
25. 6. 2016,
8.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

1

Natisni članek

Volkswagen

Sobota, 25. 6. 2016, 8.01

6 let, 7 mesecev

V Slovenijo prihaja volkswagen polo WRC

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

1

Za zdaj še neuradno, a iz zanesljivih virov: proti Sloveniji prihaja Volkswagnov tovarniški dirkalnik za reli z njihovim testnim voznikom Dietrom Deppingom. Namen obiska najboljšega dirkalnika v reliju zadnjih štirih sezon je snemanje televizijskega oglasa.

Volkswagnov dirkalnik, ki v zadnjih štirih sezonah pozna le redke poraze Dieter Depping je eden najbolj izkušenih nemških voznikov relija in vse od ustanovitve Volkswagnove tovarniške ekipe tudi njihov testni voznik. | Foto: Dieter Depping je eden najbolj izkušenih nemških voznikov relija in vse od ustanovitve Volkswagnove tovarniške ekipe tudi njihov testni voznik.

Volkswagen je leta 2013 prvič s samostojno ekipo vstopil v svetovno prvenstvo v reliju in s poznejšim svetovnim prvakom Sebastienom Ogierjem zmagal že na prvi hitrostni preizkušnji, v skupni razvrstitvi pa je šampanjec odpiral na svojem drugem reliju. Vse od takrat so v svetovnem prvenstvu zelo redki reliji, ko Volkswagen ne zmaga. Nemška ekipa je osvojila tri naslove svetovnega prvaka med proizvajalci, enako je v razvrstitvi voznikov uspelo tudi Sebastienu Ogierju. Vse bolj je jasno, da se obema letos obeta še četrti naslov svetovnega prvaka.

Proti Sloveniji Volkswagnov tovarniški dirkalnik z Dietrom Deppingom

Zmagovalni volkswagen polo R WRC po naših informacijah ta teden prihaja v Slovenijo. Iz Volkswagen Motorsporta v Hannovru je proti našim cestam namreč odpotoval njihov "show car", ki ga bo za potrebe snemanja televizijskega oglasa za Volkswagen Italia vozil Volkswagnov testni voznik Dieter Depping.

Po naših podatkih bo snemanje s trenutno najboljšim dirkalnikom na svetu – kljub "show car" poslanstvu je tehnološko kajpak enak dirkalnikom Sebastiena Ogierja, Jarija-Mattija Latvale in Andreasa Mikkelsena – potekalo v sredo in četrtek tudi na makadamski podlagi. Lokacija snemanja za zdaj ni znana.

Volkswagnov dirkalnik za reli poganja 1,6-litrski turbo štirivaljni motor z uradno močjo 234 kilovatov (318 "konjev") in 430 njutonmetri navora. Avtomobil, ki ima sekvenčni šeststopenjski menjalnik in stalni štirikolesni pogon, do hitrosti sto kilometrov na uro pospeši v 3,9 sekunde.  

Ne spreglejte