SiolNET. Avtomoto Novice
0,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Težave Elona Muska z vlagatelji: je njegova uprava res preveč "družinska"?

0,68

termometer

Skupina vlagateljev v Teslo zahteva vsakoletne volitve članov uprave oziroma več neodvisnih direktorjev, ki ne bi bili osebno ali poslovno neposredno povezani z Elonom Muskom.

Elon Musk ima v upravi Tesle tudi svojega brata Kimbala. Elon Musk ima v upravi Tesle tudi svojega brata Kimbala. Foto: Reuters

Prvi mož Tesle Elon Musk se je precej jezno odzval na zahteve skupine delničarjev, da bi morali člane uprave zelo prodornega avtomobilskega podjetja iz Kalifornije izvoliti vsako leto in ji dodati dva neodvisna člana. Pet od šestih Muskovih kolegov v upravi je z njim povezano poslovno ali zasebno, opozarjajo vlagatelji. Neodvisni direktorji bi po mnenju skupine nezadovoljnih delničarjev pomagali pri pomembnih strateških odločitvah.Visoka vrednost Tesle na borzi v New Yorku

Tesla je danes na prelomni točki svojega uspeha. Medtem ko skoraj vsako četrtletje zabeležijo poslovno izgubo, vrednost njihove delnice močno narašča. V začetku tega tedna je Tesla po svoji vrednosti začasno prehitela tako General Motors kot tudi Ford.

"Kdor je nezadovoljen, naj denar raje vloži v Ford," se je v povezi s ponedeljkovim dogajanjem na borzi v New Yorku odzval Musk. Američan po združitvi s Solarx Cityjem obljublja dva nova nedovisna direktorja, ta odločitev pa po njegovih trditvah ni v povezavi z zahtevami skupine vlagateljev.

V Teslini upravi sta tudi Elonov brat Kimbal Musk in Brad Buss, prvi finančnik družbe Solar City, ki jo je Tesla prevzela lani.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin