SiolNET. Avtomoto Novice
5,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Takšne vragolije obvlada aktualni bolgarski predsednik Rumen Radev #video

5,20

termometer

Medtem ko se s presenetljivimi imeni daljša seznam Slovencev, ki želijo kandidirati za novega predsednika, imajo Bolgari prvega moža, ki je sposoben prav posebnih vragolij. Spoznajte Rumena Radeva, enega najboljših vojaških pilotov na svetu.

Video: Samostojni nastop Radeva z migom 29 na letalskem mitingu v Sofiji

[video: 63437 / ]

General major je na volitvah ugnal predsednico Tsetsko Tsachevo

Rumen Radev je kot neodvisni kandidat, ki ga je podprla bolgarska socialistična stranka, zmagal na zadnjih predsedniških volitvah. Danes 54-letni Radev je funkcijo nastopil letos januarja.

Novembra lani ja Radev v prvem krogu bolgarskih predsedniških volitev dobil 25 odstotkov glasov, v drugem krogu pa je z 59 odstotki prejetih glasov premagal dotedanjo bolgarsko predsednico Tsetsko Tsachevo.

Izjemna poklicna pot Radeva v Bolgariji in ZDA

Radev velja za enega najboljših vojaških pilotov, kar dokazujejo njegove vragolije iz zgornjega videa. Najprej je z odliko končal matematično šolo, nato pa diplomiral na bolgarski vojaški letalski univerzi. Za tem se je odpravil še v ZDA, kjer je v Maxwellu z odliko opravil pettedensko usposabljanje za kapitane in prve častnike ameriških zračnih sil.

Sledil je študij na najstarejši bolgarski vojaški univerzi Georgi Rakovski. Radev ima doktorat iz vojaških znanosti na področju izboljšave taktičnega usposabljanja za pilote in simulacij zračnih spopadov. Dodatno je dokončal še višji študij na šoli ameriških zračnih sil v Maxwellu v zvezni državi Alabama.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin