Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
13. 4. 2021,
9.22

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

8

Natisni članek

Pipistrel

Torek, 13. 4. 2021, 9.22

3 leta

Tak letalnik Pipistrel razvija za Kitajce #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

8

Pipistrel VTOL | Foto Pipistrel

Foto: Pipistrel

Pipistrel bo z eno največjih kitajskih logističnih družb razvil komercialni letalnik, namenjen prevozu do 300 kilogramov oziroma 2,3 kubičnega metra tovora. Na Kitajskem, kjer dovoljenje zanj pričakujejo že prihodnje leto, jih bodo v desetih letih predvidoma potrebovali vsaj tisoč.

SF Express, eno od vodilnih kitajskih logističnih podjetij, namerava razširiti svojo dostavno mrežo z uporabo velikih tovornih brezpilotnih letal z zmožnostjo navpičnega vzleta in pristanka (VTOL). Kitajci so prek hčerinske družbe Amazilia Aerospace iz Münchna zdaj sklenili partnerstvo s Pipistrelom. Za letalnik iz njihovega razvoja bodo Nemci zagotovili napreden digitalni sistem za nadzor poleta in upravljanje vozil.

Za prevoz do 300 kilogramov tovora do višine 6.000 metrov

SF Express namerava uporabljati letalnik zlasti na oddaljenih in težko dostopnih območjih. Prepeljal bo lahko več kot 300 kilogramov tovora prostornine 2,3 kubičnega metra na območje površine 500 kilometrov in nadmorske višine do 6.000 metrov. Zmogljivost navpičnega poleta in pristanka zagotavlja do višine 2.500 metrov nad morjem.

Dostavnik bo opremljen z osmimi električnimi pogonskimi sklopi za navpično letanje.

"Verjamemo, da bodo brezpilotni letalniki VTOL postali glavno prevozno sredstvo na Kitajskem, samo SF Express pa jih bo v prihodnjih desetih letih potreboval več kot tisoč," je dejal Li Dongqi, predsednik SF Express.

Že prihodnje leto pričakujejo dovoljenje za komercialno uporabo

Testiranja prototipa bodo potekala v Evropi, v letu 2022 pa pričakujejo dovoljenje kitajskih letalskih oblasti za komercialno uporabo letalnikov. V letu 2023 namerava SF Express letalnike že vključiti v svojo floto za komercialni prevoz blaga na Kitajskem in tudi v drugih državah po svetu, kjer je prisoten.

Ne spreglejte