Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
3. 3. 2021,
6.12

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

1

Natisni članek

COVID-19 reli reli Vipavska dolina

Sreda, 3. 3. 2021, 6.12

3 leta, 1 mesec

Uvodni reli za DP prestavili na konec junija

Slavni ovinki bodo spet samevali, to so glavni razlogi

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

1

Cesta Velike Žablje | Zdaj je že znano, da ceste v okolici Vipave in Ajdovščine v aprilu ne bodo gostile uvodnega relija državnega prvenstva. Reli so organizatorji prestavili na konec junija. | Foto Gregor Pavšič

Zdaj je že znano, da ceste v okolici Vipave in Ajdovščine v aprilu ne bodo gostile uvodnega relija državnega prvenstva. Reli so organizatorji prestavili na konec junija.

Foto: Gregor Pavšič

Kot kaže, bomo letos prvo avtomobilsko dirko za prvomajske praznike videli v Tolminu, ne že aprila v Vipavski dolini. Zaradi razmer, povezanih z epidemijo covid-19, so organizatorji reli prestavili na konec junija.

Martin Štucin iz organizacijskega odbora relija. V njem je tudi Silvan Lulik, legenda relija z Ajdovskega. | Foto: Gregor Pavšič Martin Štucin iz organizacijskega odbora relija. V njem je tudi Silvan Lulik, legenda relija z Ajdovskega. Foto: Gregor Pavšič Nacionalni koledar za leto 2021 je doživel spremembo pri napovedanem uvodnem reliju državnega prvenstva Slovenije v reliju. Organizatorji relija Vipavska dolina so reli prestavili na konec junija. Nov predvideni termin za reli sta 25. in 26. junij.

"Glavni razlog za prestavitev je dejstvo, da v danih razmerah, povezanih z ukrepi proti epidemiji covid-19, nimamo podpore lokalne skupnosti oz. obeh vpletenih občin. Tam v zdajšnjih razmerah ne bomo dobili zelene luči, kar pa pomeni tudi negativno stališče NIJZ. Skupaj z lokalnimi skupnostmi smo zato sprejeli odločitev, da bo najbolj verjetna izvedba relija ob koncu junija," pravi Martin Štucin iz organizacijskega odbora relija, ki ga sicer pripravlja AK Ajdovščina Motorsport.

Prizori iz ovinkov nad vasico Velike Žablje, ki bodo v času epidemije covid-19 očitno neponovljivi. | Foto: Gregor Pavšič Prizori iz ovinkov nad vasico Velike Žablje, ki bodo v času epidemije covid-19 očitno neponovljivi. Foto: Gregor Pavšič

Avtomoto Slavna primorska cesta: polna drsečih ovinkov in 30 let zgodb #video

Na najbolj atraktivnih delih relija Vipavska dolina se je zbralo tudi po deset tisoč gledalcev. | Foto: Na najbolj atraktivnih delih relija Vipavska dolina se je zbralo tudi po deset tisoč gledalcev. Tudi junija najverjetneje mimo Velikih Žabelj, dirkanja po ulicah Ajdovščine ...

Organizatorji imajo sicer že zdaj pripravljene določene zasilne rešitve. Vipavska dolina gosti reli z nadpovprečnim obiskom gledalcev in prav to dodatno otežuje izvedbo sicer zelo priljubljenega relija v okolju z dolgoletno avtomobilsko tradicijo.

"Žal imam občutek, da bomo reli tudi junija zelo težko izpeljali na lokacijah, po katerih je prireditev najbolj slovela. Najverjetneje reli torej ne bo mogel obiskati Velikih Žabelj, prav tako je z današnjega vidika skoraj nemogoča izpeljava 'superspeciala' po ulicah Ajdovščine. Na teh lokacijah se zbere po deset tisoč ljudi. Reli bomo torej morali narediti povsem drugače, kot smo ga vajeni, mimo najbolj atraktivnih lokacij in s čim manj promocije. Vsekakor pa si reli želimo izpeljati, in to na vsak način. Dve leti premora bi bili že preveč in strah me je, da bi začela prireditev izumirati," dodaja Štucin.

Tolmin gorska dirka
Avtomoto Blizu Tolmina: to je cesta, ki kmalu obeta zanimiv spektakel

Začetek z gorskohitrostno dirko v Tolminu?

V nacionalnem koledarju AŠ2005 kot prva napovedana prireditev ostaja gorskohitrostna dirka v Tolminu. Izpeljati jo nameravajo za prvomajski konec tedna, in sicer po 4,9 kilometra dolgem odseku ceste iz Volč pri Tolminu proti Solarjiju. Cesta je že dobila potrebno licenco za izpeljavo gorskohitrostne dirke. Glede na epidemiološko sliko in z njo povezanimi ukrepi pri društvu organizatorja RR Tmin pripravljajo dva mogoča scenarija izvedbe dirke. Če obisk gledalcev ne bi bil dovoljen, bi dirko izpeljali v enem dnevu, sicer pa bi pripravili dvodnevni program.

Ne spreglejte