SiolNET. Avtomoto Novice
2,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Dirkališče Nürburgring

Slavni Nordschleife: največji gradbeni projekt zadnjih 100 let

2,03

termometer

Nurburgring |  | Foto: Nurburgring
Foto: Nurburgring

Najverjetneje najbolj slavno dirkališče na svetu Nürburgring dobiva pomembne izboljšave. V prenovo bodo vložili 11 milijonov evrov, z digitalno nadgradnjo dirkališča pa bodo bodo izboljšali varnost na dirkališču in dirkališče ponesli v prihodnost.

Obsežen gradbeni projekt bo izboljšal izkušnjo vsem uporabnikom, med njimi bodo največ pridobili tudi amaterski vozniki, ki ob posebnih terminih lahko na dirkališče zapeljejo s svojim avtomobilov. Nova infrastruktura bo zaživela šele leta 2025, toda takrat bo dirkališče uporabljajo kamere in umetno inteligenco za nadzor celotnega 21 kilometrov dolgega dirkališča.

Največja posodobitev v 100-letni zgodovini

Z deli bodo pričeli še letošnjo zimo, šlo pa bo za enega večjih gradbenih projektov v skoraj 100-letni zgodovini dirkališča. Ob dirkališču bodo v naslednjih dveh letih zgradili povsem novo infrastrukturo, vključno s temelji za stebre, ki bodo odporni na nevihte in bodo služili za namestitev posebnih HD kamer. Položili bodo tudi optična vlakna in električne kable ter sisteme za oskrbo z električno energijo. Vgrajeni bodo tudi  opozorilni LED paneli za signalizacijo voznikom v primeru nesreče.

Umetna inteligenca bo nadzorovala celoten sistem in ob zaznavi nevarnosti ali nesreče samodejno ukrepala. Na opozorilnih tablah se bo prikazalo primerno obvestilo, aktivirala bo primerno varnostno ekipo in bo voznike opominjala na nevarne odseke. Z izboljšavami na stezi načrtujejo, da bodo znatno zmanjšali število nesreč na dirkališču.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin