Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 2. 2021,
10.07

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

2

Natisni članek

limuzine Mercedes-Benz razred C Mercedes-Benz

Torek, 16. 2. 2021, 10.07

3 leta, 2 meseca

Skok v prihodnost: razred C piše novo poglavje Mercedes-Benza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

2

Mercedes-benz razred C | Oblikovno ne pričakujemo revolucije, temveč le manjše popravke, ki ga bodo približali razredu E in S. | Foto Mercedes-Benz

Oblikovno ne pričakujemo revolucije, temveč le manjše popravke, ki ga bodo približali razredu E in S.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz je leto začel z udarno novico in predstavil svoj najpomembnejši električni model EQA. V februarju nadaljujejo z enakim tempom in se pripravljajo na razkritje razreda C, ki je eden prodajno najpomembnejših članov znamke. Uradno bo predstavljen čez en teden, takrat bo znanih tudi več informacij.

Pred uradnim razkritjem je glavna tema pogovora polna elektrifikacija motorne palete, ki bo vgrajena v novi razred C. Postal bo prvi serijski model v več kot stoletni zgodovini znamke, kjer bodo prav vsi motorji imeli nekakšno pomoč električne energije. Celotno motorno paleto bodo razkrili čez teden dni, a kot so se pojavile prve neuradne informacije, bodo kupci zaman iskali šestvaljne motorje. Blagi hibridni pogon bo na voljo pri vstopnih različicah, priključni hibrid pa pri močnejših in dražjih različicah.

Mercedes-benz EQA
Avtomoto Mercedesov avto, ki lahko marsikaj spremeni

Brez dizla še ne gre

Kljub temu da dizelski motorji nimajo več takšnega zaupanja pri kupcih kot pred leti, je v segmentih premijskih limuzin dizel še vedno ključen igralec. Tudi pri novem razredu C bo še vedno na voljo več dizelskih motorjev, vendar bodo imeli vsi delno elektrificiran pogon, ki bo pomagal zmanjšati emisije in še izboljšal povprečno porabo goriva.

Seveda bo na voljo tudi karavan, in pričakuje se tudi terensko obarvano različico all-terrain. Ničesar pretresljivega pa ne pričakujemo v potniški kabini. Verjetno bo na las podobna tisti, iz razreda S, z voznikom bo sodelovala druga generacije operacijskega sistema MBUX in na sredini armaturne plošče bo postavljen velik pokončno postavljen zaslon na dotik.

Mercedes-benz razred C | Foto: Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz

Ne spreglejte