SiolNET. Avtomoto Novice
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Oliver Blume

Prinaša spremembe? Prvi govor novega šefa Volkswagna.

0,24

termometer

Oliver Blume | Oliver Blume trenutno vodi tako Volkswagnov koncern kot tudi znamko Porsche. | Foto: Volkswagen
Oliver Blume trenutno vodi tako Volkswagnov koncern kot tudi znamko Porsche. Foto: Volkswagen

Novi predsednik Volkswagna Oliver Blume je prvič spregovoril svojim zaposlenim. Strategija vodenja Volkswagna ima deset opornih točk, tudi Blume pa bo sledil glavnim ciljem svojega predhodnika Herberta Diessa.

Oliver Blume je bil kot predsednik Porscheja zagovornik sintetičnih goriv, kar je pod vprašaj postavljajo dozdajšnjo strategijo Volkswagna, ki je bila pod Herbertom Diessom usmerjena v polno električna vozila. Sodeč po prvem nastopu Blumeja, ki je spregovoril na interni Volkswagnovi konferenci na Portugalskem, se ta strategija ne bo bistveno spremenila.

Volkswagen ima pri električnih vozilih trenutno velike težave s proizvodnjo. | Foto: Gašper Pirman Volkswagen ima pri električnih vozilih trenutno velike težave s proizvodnjo. Foto: Gašper Pirman Volkswagen ostaja zvest razvoju elektromobilnosti

Blume sintetična goriva vidi kot del prihodnosti za Porsche, za velikoserijski Volkswagen pa bo stavil na razvoj električnih vozil. "Sem privrženec električne mobilnosti in bom vztrajal na tej poti. Obdržali bomo dozdajšnjo hitrost transformacije in jo, če bo to mogoče, še povečali," je povedal Blume.

Volkswagen želi do leta 2025 prehiteti Teslo in postati vodilni svetovni proizvajalec električnih vozil, do leta 2030 pa pri svoji prodaji doseči vsaj polovični delež električnih pogonov.

Pri preostalih ključnih strateških točkah vodenja Volkswagna je Blume izpostavil finančno trdnost, položaj na finančnih trgih in tudi razvoj znamke v Severni Ameriki ter na Kitajskem.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin