Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 4. 2020,
10.12

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Porsche plača nagrada

Četrtek, 9. 4. 2020, 10.12

4 leta

Posledice rekordnega leta: Porsche daje zaposlenim 9 tisoč evrov nagrade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Porsche | Po prodajno uspešnem letu 2019 bo Porsche svoje zaposlene nagradil z nagrado v višini devet tisoč evrov. | Foto Gašper Pirman

Po prodajno uspešnem letu 2019 bo Porsche svoje zaposlene nagradil z nagrado v višini devet tisoč evrov.

Foto: Gašper Pirman

Evropski proizvajalci se že počasi pripravljajo na ponoven zagon proizvodnje. Med njimi je tudi Porsche. Tovarni Zuffenhausen in Leipzig mirujeta že od 18. marca, a delavce je doma presenetila prijetna novica - Porsche jim bo glede na odlične prodajne rezultate preteklega leta izplačal devet tisoč evrov nagrade.

Delavci iz obeh tovarn bodo ostali doma vsaj še do 14. aprila, toda Porsche se počasi pripravlja na ponoven zagon strojev. Da bo čakanje na začetek dela nekoliko lažje, pa so poskrbeli vodilni veljaki pri znamki. Zaposleni bodo namreč dobili devet tisoč evrov nagrade za uspešno delo v preteklem letu, od tega bo 700 evrov del posebnega prispevka za individualni sklad pri upokojitvi.

Za njimi je rekordno leto

Porsche je prodal 11 odstotkov več avtov kot leto prej, dvignil operativni zaslužek na 28,5 milijarde evrov in leto zaključil s 4,4 milijarde čistega dobička (3 odstotke več kot leta 2018). Če jim ne bi bilo treba plačati kazni v višini pol milijarde evrov, bi bil čist zaslužek na koncu blizu petim milijardam.

''Uspeh našega podjetja je mogoč le z delom naših kolegov. Vsi so za Porsche v lanskem letu delali z veliko mero zavezanosti. To je del naše Porschejeve kulture, da so delavci za to nagrajeni,'' je dejal predsednik upravnega odbora Werner Weresch.

Avtomoto Noro leto za Porsche: nihče ne zasluži tako veliko na prodan avto

Porsche: nagrado donirajte

Porsche je pred kratkim povečal donacijo za boj s pandemijo koronavirusa na pet milijonov evrov. Namenili so jih bankam hrane in podjetjem za dobavo medicinske opreme, zdaj pa Porsche prosi tudi zaposlene, da pomagajo z donacijami. Ob denarni nagradi je prišel tudi poziv s pobudo za pomoč Porschejevemu programu za donacije.

''Solidarnost je v naši družbi pomembnejša kot kadarkoli prej. Industrija, politika in družba: skupaj bomo prebrodili to koronakrizo. Porsche prevzema družbeno odgovornost. To je naša temeljna filozofija in naše razumevanje trajnostnega delovanja," je v izjavi povedal Oliver Blume, predsednik izvršnega odbora.

Ne spreglejte