SiolNET. Avtomoto Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Porsche panamera – bistvo prenove je pod karoserijo

4

termometer

 | Foto:
Porsche prenovljeni panameri ni namenil le svežega videza, temveč tudi nove motorje, izboljšan hibridni pogon in daljšo medosno razdaljo za poslovneže.

Bistvo prenove se skriva pod karoserijo

Panamera je s prenovo dobila večje odprtine za hlajenje, žaromete v tehnologiji LED in širše zadnje steklo. V nasprotju z zunanjostjo pa s prenovo panamera bistvo vendarle skriva pod karoserijo.

Panamera tudi z "downsizingom"

Pri Porscheju so v panameri S in 4S namesto 4,8-litrskega motorja V8 vgradili trilitrski motor V6 z dvojnim turbinskim polnilnikom, ki zmore 310 kilovatov in 520 njutonmetrov navora. Ta motor ima v primerjavi s predhodnikom 18 odstotkov manjšo porabo.

Najzmogljivejša različica panamere turbo je obdržala omenjeni motor V8.

Hibridna različica z daljšim dosegom in zelenimi zavornimi čeljustmi

Panamera se bo ponašala tudi z izboljšanim hibridnim pogonom. Zaradi večje in zmogljivejše baterije se bo doseg z električno energijo povečal do 36 kilometrov, poraba pa spustila do 3,1 litra na 100 prevoženih kilometrov. Zgolj z elektriko lahko panamera vozi do 135 kilometrov na uro. Kapaciteta baterije je 9,4 kilovatne ure.

Električni motor v panameri S e-hybrid ima 70 kilovatov, tako da skupna moč znaša 305 kilovatov. Najvišja hitrost hibridne panamere je 270 kilometrov na uro, pospešek do 100 kilometrov na uro pa znaša 5,5 sekunde.

Hibridna panamera ima na sredinski konzoli gumba, s katerima voznik izbira, ali naj se baterija uporabi za pridobivanje dodatne moči ali za rekuperacijo zavorne kinetične energije.

Navzven se bo hibridna panamera od klasične razlikovala po zelenih zavornih čeljustih.

Za najzahtevnejše poslovneže 15 centimetrov daljša medosna razdalja in zračno vzmetenje

Porsche bo prenovljeno panamero predstavil na avtomobilskem salonu v Šanghaju. Prav poslovnežem, ki bodo pri nakupu izbrali novo stopnjo opreme executive, je Porsche namenil tudi 15 centimetrov daljšo medosno razdaljo in zračno vzmetenje.

Prenovljena panamera od dva do pet tisoč evrov dražja

Po prenovi bo panamera od dva do pet tisoč evrov dražja. V Nemčiji se bodo cene za dizelsko panamero začele pri 81.849, za bencinsko pa pri 83.277 evrih. Hibridna panamera S e-hybrid bo stala 110.409, najdražja panamera turbo executive pa 163.364 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin