Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 3. 2022,
7.45

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Natisni članek

hibridni avtomobili Hibrid Honda civic Honda

Četrtek, 24. 3. 2022, 7.45

2 leti, 1 mesec

Virtualna predstavitev: enajsta generacija honde civic e:HEV

Honda potrdila svojo novost tudi za Evropo #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Honda civic e:HEV | Enajsta generacija civica bo na naše ceste jeseni zapeljala s hibridnim pogonom in številnimi izboljšavami. | Foto Honda

Enajsta generacija civica bo na naše ceste jeseni zapeljala s hibridnim pogonom in številnimi izboljšavami.

Foto: Honda

Pri Hondi so kljub oznaki nova generacija le malenkost posodobili svojega civica, ki je poleg manjših vizualnih sprememb zunaj in znotraj dobil še nov hibridni pogon. Ta bo na voljo le v Evropi, kjer se je Honda zavezala, da bo imela v svoji modelni paleti pri vseh svojih modelih na voljo elektrificirani pogon.

Enajsto generacijo civica bo v Evropi od jeseni poganjal le še motor z že poznano oznako e:HEV. Gre za kombinacijo dvolitrskega bencinskega motorja z dvema elektromotorjema, sistemska moč se ustavi pri 135 kilovatih in kar 315 njutonmetrih navora. Kot pravijo pri Hondi, bo motor po podatkih WLTP v ozračje izpustil manj kot 110 gramov ogljikovega dioksida na prevoženi kilometer. K sreči divji civic type R ostaja. Za zdaj uradnih podatkov še ni, a kot pišejo nekateri mediji, bo ohranil dvolitrski prisilno polnjeni bencinski motor z 235 kilovati.

Zunanja podoba zdaj bolj po vzoru Evropejcev

Tokrat pri Hondi niso drastično spremenili videza novega civica. Oblikovalci so premaknili stranska ogledala na vrata in za boljšo vidljivost pomaknili stebriček A naprej. Na nosu je zdaj bistveno manjša maska hladilnika, zadek je za nekaj centimetrov širši in je dobil tudi drugačna zadnja žarometa. Strešna linija je nekoliko potegnjena proti zadku in od tam je izginil velik usmerjevalnik zraka. Daljše je tudi medosje, za 3,5 centimetra.

Notranjost po vzoru drugih modelov

Če sklepamo po fotografijah, sta imela na podobo potniške kabine velik vpliv nova HR-V in jazz. Gre za minimalistično oblikovano armaturno ploščo z nekaterimi fizičnimi stikali. Hvalimo uporabo vrtljivih fizičnih stikal za klimatsko napravo. Na sredini armaturne plošče je satovje, ki se prepleta z zračniki in se konča pod prostostoječim sedempalčnim zaslonom na dotik, pri bolje opremljenih različicah pa bo zaslon devetpalčni. Ta ima vgrajena sistema Apple Carplay in Android Auto. Vozniku bodo na voljo tudi 10,2-palčni digitalni merilniki.

Zaradi daljšega medosja imajo potniki na zadnji klopi 3,5 centimetra več prostora za kolena, večja zadnja stekla pa izboljšajo počutje in pogled iz avtomobila. Pri Hondi še pravijo, da so za 19 odstotkov izboljšali togost karoserije, zato bo vožnja boljša in krmiljenje natančnejše. Dodali so tudi več izolacije, kar prinaša manj hrupa v notranjosti, in zmanjšali vibracije, ki se prenašajo v potniško kabino.

Civice so do leta 2019 proizvajali v Veliki Britaniji, zdaj pa bo za Evropo proizvodnja stekla v tovarni Yorii na Japonskem.

Honda civic e:HEV | Foto: Honda Foto: Honda

Honda civic e:HEV | Foto: Honda Foto: Honda

Honda civic e:HEV | Foto: Honda Foto: Honda

Ne spreglejte