Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
17. 12. 2015,
14.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Volkswagen

Četrtek, 17. 12. 2015, 14.00

8 let

Pet novih direktorjev Volkswagna: kdo bo vodil razvoj, oblikovanje, prodajo …

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Volkswagen je danes objavil imena novih šefov razvoja, oblikovanja, proizvodnje, prodaje in produktnega načrtovanja.

Nova imena na številnih pomembnih področjih

Volkswagnov koncern je po izbruhu afere s spornimi dizelskimi motorji že opravil številne kadrovske menjave. Poslovil se ni le nekdanji predsednik Martin Winterkorn, temveč tudi prave avtomobilske legende s področja oblikovanja in inženirstva. Pri Volkswagnu so danes objavili imena petih novih direktorjev posameznih področjih znotraj koncerna, ki bodo zadevala vse avtomobilske znamke koncerna.

Ulrich Eichorn Vodil bo sektor raziskav in razvoja. Do leta 2012 je bil vodja inženiringa v Bentleyju, nato pa delal kot predsednik nemške industrijske organizacije VDA. Eichorn bo zamenjal Ulricha Hackenberga, ki je koncern zapustil ta mesec.

Fred Kappler Prevzel bo vodenje prodaje v celotnem koncernu. V preteklosti je imel pomembne vodilne funkcije pri Volkswagnu, prav tako pri skupnem podjetju FAW na Kitajskem in pri Škodi. Nazadnje je bil Kappler vodja poprodajnih aktivnosti podjetja. Zamenjal bo Christiana Klingerja, ki je Volkswagen zapustil septembra.

Michael Mauer Vodil bo oddelek oblikovanja pri celotnem koncernu. Mauer je kot oblikovalec delal pri Mercedes-Benzu, Saabu in General Motorsu, leta 2004 pa je začel delati pri Porscheju. Za njihove avtomobile bo z vidika oblikovanja skrbel še naprej. Mauer bo zamenjal Walterja de Silvo, ki se je pred kratkim upokojil.

Wolfram Thomas Prevzel bo proizvodnjo celotnega koncerna. Trenutno je znotraj koncerna vodja oddelka za ekologijo, energetiko in nova poslovna področja. Pri Volkswagnu Thomas dela že 35 let. Zdaj bo prevzel funkcijo, ki je bila prosta že od lanskega leta. Ralf-Gerhard Willner Prevzel bo vlogo produktnega vodje znotraj koncerna, bedel bo tudi nad koncernsko modularno arhitekturo vozil.

Ne spreglejte