SiolNET. Avtomoto Novice
1,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Opazite, zakaj? To je eden najbolj nenavadnih "avtov". #foto

1,05

termometer

Mecum dvojni avto
Foto: Mecum

V ZDA so na zanimiv in natančen način dobesedno združili dva avtomobila in to novo vozilo je zdaj mogoče voziti v obe smeri. Ima dva volana in dva motorja, kmalu pa bodo kupca zanj iskali na dražbi.

To vozilo je kombinacija dodgea colta in plymoutha champa, oba sta iz leta 1981. Razrezali so ju na pol in ju nato združili v eno celoto. Avtomobil je trenutno še last dražbene hiše Mecum, ki pa bo zanj kmalu iskala novega lastnika. Če sklepamo po fotografijah, so združitev avtomobilov naredili natančno in lično, saj je vozilo zdaj povsem simetrično.

Vozilo je nastalo iz dveh avtomobilov iz leta 1981. Vozilo je nastalo iz dveh avtomobilov iz leta 1981. Foto: Mecum Simetrična zasnova tako volana kot tudi barv

Ima torej dva volana (postavljena diagonalno), prav tako tudi dva motorja. To sta 1,6-litrska štirivaljnika, ki sta povezana s štiristopenjskim ročnim menjalnikom. Voziti ju je mogoče z obeh strani.

Zanimiva podrobnost vozila je tudi simetrična uporaba barvnih kombinacij. Na eni strani so armaturna plošča in sedeži rdeči, na drugi črni.

fičo fičko hiša Avtomoto Ko vas na Dolenjskem zaslovi po hiši s fičkom #video

Fotografije vozila:

Mecum dvojni avto Foto: Mecum

Mecum dvojni avto Foto: Mecum

Mecum dvojni avto Foto: Mecum

Mecum dvojni avto Foto: Mecum

Mecum dvojni avto Foto: Mecum

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin