Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 1. 2018,
10.05

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

5

Natisni članek

Clio Renault

Sobota, 13. 1. 2018, 10.05

6 let, 3 mesece

Omejena serija clia R.S. z Akrapovičem tudi v Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

5

Renault Clio R.S. 18 | Foto Renault

Foto: Renault

Renault Sport predstavlja posebno omejeno serijo clio R.S. 18, ki je ime in videz dobila po tovarniškem dirkalniku iz formule 1. Kultni avtomobil je obarvan v kombinacijo rumene in črne, ki je krasila mnoge Renaultove dirkalnike.

V čem se R.S. 18 razlikuje od serijskega športnika?

Renault je lani praznoval 40. obletnico svojega sodelovanja v z oktani nabitem dirkalnem prvenstvu. Clio R.S. 18 zato sledi izročilu niza posebnih serij, ki so bile posvečene formuli 1 in pomenijo pomemben del zgodovine modela. Kljub atraktivni zunanji podobi je avtomobil pod kovino identičen cliu R.S. 200 EDC trophy

"Kupcem znamke Renault Sport je skupna strastna privrženost avtomobilskemu športu. S to posebno serijo, ki ima tehnične temelje izvedenke Clio R.S. 220 EDC Trophy, ponosno ponujamo najboljše plodove strokovnega znanja in izkušenj naših inženirjev, katerega športen značaj poudarjajo oblikovni elementi, ki se zgledujejo neposredno po vzorih iz formule 1. Renault Clio R.S.18 je jasen izraz močnih vezi med našimi serijskimi avtomobili in našimi dirkaškimi izkušnjami," je dejal Quentin Audiffren, produktni vodja za Clio R.S..

Črno-rumena Renaultova zver bo v prvi polovici leta zapeljala tudi v Slovenijo. | Foto: Renault Črno-rumena Renaultova zver bo v prvi polovici leta zapeljala tudi v Slovenijo. Foto: Renault

Navdih črpa iz dirkalnika formule 1. | Foto: Renault Navdih črpa iz dirkalnika formule 1. Foto: Renault

Pod pokrovom motorja se skriva enak agregat kot v cliu 220 EDC trophy. | Foto: Renault Pod pokrovom motorja se skriva enak agregat kot v cliu 220 EDC trophy. Foto: Renault

Močna oblikovna vez z aktualnim dirkalnikom

Oznake R.S.18 na sprednjih vratih in nalepke iz palete Renault Sport na strehi – srebrno-siva trikotnika in nov logotip R.S. z dvojnim rombom – so neposreden namig na moštvo Renault Sport Formula One in njihov dirkalnik za sezono 2018. Elementi rumene barve Sirius so v izrazitem kontrastu s črno barvo karoserije. Rumena barva je tudi na usmerjevalniku zraka spredaj, na zaščitnih oblogah stranic in na sredini platišč. Samo ta serija ima oznake zadaj in na sprednjem odbijaču v povsem črni barvi. Prav tako je črno obarvan tudi zadnji difuzor.

Vsak avtomobil ima svojo serijsko številko, ki je jasno vidna v notranjosti. Volan je prevlečen z alkantaro, zračniki pa imajo obrobe z videzom tkanih ogljikovih vlaken.

Čeprav navdih črpa iz formule 1, je moč enaka tisti, ki jo ima clio 220 EDC trophy - 162 kilovatov in 280 njutnmetrov navora. Za vozne lastnosti skrbijo znižano in bolj togo podvozje Trophy in sprednja blažilnika s hidravlično blokado hoda. Clio R.S. 18 ima serijsko vgrajen izpušni sistem Akrapovič.

Nova posebna serija bo v Evropi na voljo v prvi polovici leta 2018 in bo prišla tudi v Slovenijo.

Ne spreglejte