SiolNET. Avtomoto Novice
3,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Več kot eno leto tudi brez vozniškega dovoljenja

Odločitev sodnice: po divjanju mora prodati BMW

3,42

termometer

BMW 440i xDrive
Nemec je po mestu divjal z BMW 440i, ki ga poganja trilitrski motor V6 z močjo 320 "konjev". Fotografija je simbolična. Foto: Gregor Pavšič

Ker je skozi središče mesta bežal pred policijo, bo 23-letni Nemec vse leto brez vozniškega izpita, sodišče pa mu je dalo tri mesece časa, da športnega BMW proda.

23-letni voznik iz Ludwisburga pri Stuttgartu je na trgu sredi mesta "kuril" zadnje gume na svojem BMW 440i. Ko je na prizorišče prišla policija in ga hotela ustaviti, je zbežal in začel se je divji pregon po ulicah mesta. Policisti so mu nekaj časa sledili, a nato jim z neimenovanim modelom policijskega avtomobila ni več uspelo slediti ubežniku. Hitrosti skozi mesto so presegle 120 kilometrov na uro, so policisti povedali za častnik Stuttgarter Nachrichten.

Če BMW ne bo prodal, mu ga bodo zasegli

Voznika so policisti sčasoma le ustavili. Svoje početje je opravičeval s paniko, ki ga je zajela ob prihodu policistov, in stresom kot posledico pandemije covid-19. Nemca so aretirali in pred izrekom kazni je obiskal tudi prometnega psihologa.

Kazen sodišča pa je bila vendarle huda. Vozniški izpit mu je sodnica odvzela še za dodatnih šest mesecev, tako da avtomobila ne bo mogel voziti skupno več kot eno leto. Plačati je moral še več glob za prekrške. Za nameček je dobil tri mesece časa, da proda svoj BMW in od prodaje državi plača sedem tisoč evrov. Če mu avtomobila ne bo uspelo prodati, ga bo policija zasegla.

"Hiter avtomobil ni igrača, na cesti lahko postane tudi orožje," je poudarila sodnica Anne Bollacher.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin