Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
22. 10. 2015,
10.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Izola Koper

Četrtek, 22. 10. 2015, 10.35

6 let, 7 mesecev

Obalna cesta med Koprom in Izolo bo še pred veliko nočjo postala enosmerna

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Od polnoči do 12. ure bodo dovolili vožnjo proti Kopru, v preostalem času proti Izoli. Predvidoma bo tako do začetka leta 2017, ko bodo cesto povsem zaprli.

Obalna cesta med Koprom in Izolo bo za veliko noč, ki bo tokrat konec marca 2016, postala enosmerna. Tako napoveduje izolski župan Igor Kolenc, odločitve pa sprejema skupaj s koprskim kolegom Borisom Popovičem, v Primorskih novicah piše Mirjana Cerin.

Za ureditev bodo porabili približno 400 tisoč evrov Zaprtje obalne ceste je odvisno od uveljavitve lokalne vinjete. Na ministrstvu za infrastrukturo dopuščajo, da bi se to zgodilo leta 2017, odločitev pa naj bi bila znana pred koncem letošnjega leta. Enosmerni promet – po voznem pasu ob Markovcu – bodo uredili na odseku med Moletom in izolskim avtokampom Jadranka, usmerjali pa ga bodo s semaforji. Za ureditev novega prometnega režima bodo porabili približno 400 tisoč evrov, ki jih bosta občini predvideli v proračunu za prihodnje leto.

"Župana Kopra in Izole sta sprejela odločitev, da na obalni cesti med Koprom in Izolo uvedemo enosmerni promet še pred velikonočnimi prazniki. Odločitev je zdaj dokončna. Potrebna finančna sredstva za preureditev ceste bosta občini predvideli v proračunu za prihodnje leto," nam je pojasnila Kristina Zelić, vodja kabineta izolskega župana.

Po odprtju predora se je na obalni cesti promet zmanjšal za 70 odstotkov Po odprtju predora Markovec se je po njenih besedah na obalni cesti promet zmanjšal za 70 odstotkov, kljub bojaznim stanovalcev pa je prišlo do skoraj 25-odstotnega zmanjšanja prometa tudi čez Markovec. "Meritve torej govorijo v prid zaprtju obalne ceste za promet, ki bo v prvi fazi postala enosmerna. Enosmerna cesta bo tako v dopoldanskem času (med polnočjo in 12. uro) odprta v smeri proti Kopru, v popoldanskem (med 12. uro in polnočjo) pa proti Izoli. Pas ob drevoredu bo še naprej namenjen avtomobilom, ob morju bo ostala sprehajalna pot namenjena pešcem, sredinski pas pa bo služil kolesarjenju, rolanju, rolkanju ipd.," je poudarila.

Glavni cilj je obalno cesto nameniti turizmu in rekreaciji Ne glede na odločitev o začasni ureditvi obalne ceste z enosmernim prometom pa še vedno, kot dodaja Zelićeva, ostaja glavni cilj nekega dne to cesto popolnoma zapreti za promet in jo nameniti turističnim in rekreacijskim dejavnostim.

Ne spreglejte