Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
30. 9. 2018,
6.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47

2

Natisni članek

Tesla Elon Musk

Nedelja, 30. 9. 2018, 6.00

5 let, 6 mesecev

Zaradi enega tvita ob 40 milijonov dolarjev

Ob vpliv in milijone: Huda kazen Elonu Musku

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47

2

Elon Musk | Elon Musk se lahko veseli zelo hitre rasti prodaje električnih avtomobilov Tesle, več težav pa ima pri obnašanju v javnosti in komunikaciji. | Foto Reuters

Elon Musk se lahko veseli zelo hitre rasti prodaje električnih avtomobilov Tesle, več težav pa ima pri obnašanju v javnosti in komunikaciji.

Foto: Reuters

Elon Musk bo moral zaradi svojih tvitov z napovedjo o umiku Tesline družbe z borze in domnevnega zavajanja, da so si že zagotovili vlagatelje, plačati 20 milijonov dolarjev kazni. Enako je doletelo tudi Teslo, Musk pa se bo moral ob tem umakniti s mesta glavnega nadzornika podjetja.

Že pred dnevi smo poročali, da se je nad javne objave Elona Muska spravila ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC). Musk je namreč letos prek Twitterja napovedal umik Tesle z borze. Objavil je, da imajo že zagotovljene vlagatelje in posledično je vrednost Tesline delnice hitro narasla. Toda potencialni vlagatelji so se umaknili in enako je moral storiti tudi Musk. Tesla je torej ostala del borze.

Elon Musk
Novice Huda ura za Elona Muska, prihodnost Tesle pod velikim vprašajem

Visoka kazen, umik z mesta nadzornika, dva nova neodvisna člana uprave …

Zdaj je znano, kakšna kazen bo doletela Muska in Teslo. Oba bosta morala plačati po 20 milijonov dolarjev (17,2 milijona evrov), Musk pa se bo moral umakniti s mesta predsednika nadzornega sveta in za to funkcijo ne bo smel kandidirati naslednja tri leta. Njegov naslednik še ni znan.

Na drugi strani bo vendarle ostal predsednik uprave, v katero pa se bosta po omenjeni razsodbi SEC zdaj vključila še dva neodvisna člana. Po uradnih navedbah družbe bodo tudi bolj pazili na javno komunikacijo in to bo morda zdaj ukinilo številne drzne Muskove tvite. Tesla bo dobila poseben odbor za dodaten nadzor nad vodenjem družbe.

Menedžerske težave so Teslo doletele v času odličnih prodajnih in proizvodnih rezultatov. V tretjem četrtletju so izdelali že več kot 51 tisoč modelov 3 in bodo iz vidika proizvodnih številk zagotovo dosegli svojo rekordno četrtletje. V njem so izdelali več kot 77 tisoč električnih avtomobilov.
Tesla model 3
Avtomoto Bili smo v ZDA in sedeli v tesli 3 #foto
Tesla
Avtomoto Koliko danes zares stane "vroča" tesla 3?
Ne spreglejte