SiolNET. Avtomoto Novice
1,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nad voznike z dronom: tako to naredijo Poljaki #video

1,44

termometer

Poleg običajnih policijskih kontrol, stacionarnih in mobilnih radarjev na poljske voznike zdaj preži še policijski dron. Kot so pokazali policisti,  s tem veliko lažje preverjajo voznike, ki so prehitevali prek dvojne neprekinjene črte, ti pa dron zaradi njegove majhnosti in visokega letenja med vožnjo težko opazijo.

Zgornji policijski videoposnetek nazorno prikazuje, kako preprosto izvajajo nadzor nad vozniki. S pomočjo drona, ki leti visoko nad cesto in ga je iz avtomobila skoraj nemogoče opaziti, so policisti ujeli kar nekaj voznikov. Glede na kakovost videoposnetka ne gre za običajen potrošniški dron, policija pa z njim dobi kakovosten pogled na cesto spodaj.

Janez Kotar dron Avtomoto Prvi Slovenci, ki lahko legalno naredijo tako drzno fotografijo

Policista sta prekrškarje preprosto počakala nekaj metrov naprej

Policisti poleg videa niso razkrili podrobnih informacij o tem, ali je v avtomobilu, ko ustavijo prekrškarje, tudi upravljavec drona. V primeru stacionarnega radarja voznik na dom dobi tudi fotografijo avtomobila, tokrat pa ni jasno, ali policist vozniku pokaže posnetek njegovega prekrška.

A poljski policisti niso edini, ki za nadzor voznikov uporabljajo drone. V Veliki Britaniji so te brezpilotnike opremili z visokozmogljivimi kamerami in s toplotnimi kamerami že leta 2019, tudi v Franciji in Avstraliji pa vse bolj zaupajo takšnemu nadzoru voznikov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin