Novi pokrovitelj nemške nogometne reprezentance: Volkswagen namesto Mercedesa

Po 45 letih Mercedes-Benz ne bo več glavni komercialni pokrovitelj nemške nogometne zveze. Leta 2019 ga bo zamenjal Volkswagen, ki bo letno plačal od 25 do 30 milijonov evrov.

nemčija nogomet reprezentanca Foto: Reuters

Volkswagen je pogodbo z nemško nogometno zvezo sklenil za pet let in pol. Volkswagen je pogodbo z nemško nogometno zvezo sklenil za pet let in pol. Foto: Jure Gregorčič Nemčija je avtomobilska in nogometna velesila

Nemčija je največji avtomobilski trg v Evropi, obenem pa tudi nogometna velesila. Navdušenci nad nogometom so neposredni kupci nemških avtomobilskih znamk, zato je pokroviteljstvo nemške reprezentance povezano s prestižem in ugledom. Zadnjih 45 let je bil glavni komercialni pokrovitelj elfa Mercedes-Benz, zdaj pa ga bo zamenjal Volkswagen.

Iz Wolfsburga na svetovno raven

Iz Volkswagna so sporočili, da bo njihova pogodba z nemško nogometno zvezo začela veljati leta 2019. Letno bodo zvezi plačali od 25 do 30 milijonov evrov, od tega bo šest milijonov evrov namenjenih nemškemu nogometnemu pokalu, poročajo viri iz Volkswagna. Pogodba velja za pet let in pol.

Volkswagen tradicionalno podpira domači nogometni klub iz Wolfsburga, ki sicer igra v bundesligi, a ima globalno z vidika marketinga precej omejen doseg. S poslom z nemško reprezentanco si bo Volkswagen, največji evropski proizvajalec avtomobilov, popravil javni ugled po dizelski aferi ter obenem podpiral novo strategijo v smeri digitalizacije in električnih avtomobilov.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • BPGC / 15.07.2017. ob 12:53

    VW ni prevzel pogodbe Mercu, Merc se je sam umaknil. To pa je razlika, ocitna.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano