Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 10. 2011,
10.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 19. 10. 2011, 10.39

8 let

Novi grand cherokee ter prenovljena wrangler in compass v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Fiat je z nakupom Chryslerja pod svoje okrilje vzel tudi znamko Jeep. Tako je tudi v Sloveniji zastopstvo za ta vozila prevzelo podjetje Avto Triglav, ki nam je predstavilo tudi letošnje novosti.

Fiat prevzel distribucijo v Evropi

Fiat je po podpisu poslovne povezave s Chryslerjem prevzel tudi distribucijo avtomobilov znamke Jeep. Tako v Evropi po novem za jeepe skrbi 430 zastopnikov – v Sloveniji je to podjetje Avto Triglav, ki že zdaj skrbi za distribucijo celotne Fiatove palete vozil. Iz podjetja so sporočili, da bodo jeepe najprej ponudili v novem salonu v Ljubljani, prihodnje leto v Mariboru, pozneje pa nameravajo odpreti še salona v Novem mestu in v Novi Gorici. Na letni ravni načrtujejo, da bodo prodali 15 wranglerjev, prav toliko compassov in 20 grand cherokeejev.

Jeep wrangler

Wrangler je vsekakor ena prepoznavnejših, če ne celo najprepoznavnejša terenska ikona na svetu. Gre za vozilo, ki ima svoje korenine v vojaškem willysu in je že več kot pet desetletij prisoten na svetovnih tržiščih. Pred kratkim so ga nekoliko prenovili, kar je še najbolj opazno v notranjosti, ki zdaj ponuja več udobja, manj trde plastike in stikal ter več sodobnih elektronskih pripomočkov. Wrangler ima v ponudbi en sam motor. Gre za 2,8 CRD s 147 kilovati moči in 410 (ročni menjalnik) oziroma 460 (samodejni menjalnik) njutonmetrov navora. Na voljo sta dve karoserijski različici – wrangler in wrangler unlimited (dobrega pol metra daljši in s petimi vrati). Kupci pa bodo lahko izbirali med tremi ravnmi opreme: sport, sahara in rubicon (najbolj terenska različica).

Jeep compass

Compass velja za najbolj pomehkuženega jeepa. Američani so se z njim podali v lov na kupce v izredno priljubljenem segmentu srednjevelikih vozil SUV. Compass je temu primerno na voljo tudi z zgolj sprednjim pogonom in dvema nekoliko šibkejšima motorjema. Dvopogonsko različico lahko ženeta dvolitrski bencinski agregat s 115 kilovati moči in 190 njutonmetrov navora ter 2,2-litrski dizel s 100 kilovati in 320 njutonmetrov navora. Štirikolesno gnana različica pa ima na voljo 2,4-litrski bencinski motor s 125 kilovati (220 Nm) in 2,2-litrski dizel s 120 kilovati ter 320 njutonmetrov navora.

Jeep grand cherokee

Največji in najprestižnejši jeep je grand cherokee. Letos je na trg prišla že peta generacija, ki je prinesla še več udobja, več aerodinamike in posledično tudi več varčnosti pri porabi z gorivom. Grand cherokee vozniku med drugim nudi nastavljanje višine podvozja (znižanje za štiri in zvišanje za šest centimetrov), nastavljanje različnih programov vožnje (auto, sport, snow, sand, rock), sistem za spuščanje po strmini, sistem za preprečevanje prevračanja vozila, radarski tempomat, opozorilo pred naletom zadaj vozečega vozila in podobno. Na voljo bo z dvema zmogljivima motorjema. Privržence dizlov bo navduševal 3,0 CRD V6 s 177 kilovati moči in 550 njutonmetrov navora. Vrh ponudbe pa predstavlja 6,4 V8 HEMI (v različici SRT8) s 342 kilovati moči.

Ne spreglejte