Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Sreda,
2. 11. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,08

1

Natisni članek

Štirikolesni pogon Športni Avtomoto Akrapovič Lamborghini

Sreda, 2. 11. 2016, 6.00

6 let, 6 mesecev

Švedski smučar si je podaril enega najhitrejših lamborghinijev v Evropi

Na streho lamborghinija je dal kovček in izpuh zaupal Slovencu #video #foto

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,08

1

Švedski smučar, adrenalinski odvisnik in vse bolj priljubljeni vloger Jon Olsson bo zimi zobe kazal z lamborghinijem huracan z 800 "konji", strešnim kovčkom in Akrapovičevim izpušnim sistemom.

Fotogalerija
1 / 12

Ko 610 "konjev" ni dovolj

 | Foto:

Olsson je za osnovo vzel model huracan LP-610 4 – torej štirikolesno gnanega superšportnika s 5,2-litrskim desetvaljnikom, ki je sposoben razviti 610 "konjev". Olsson, znan po svojem nenasitnem apetitu po hitrosti, je predelovalcu Stertman Motorsport zaupal vgradnjo kompresorskega prisilnega polnjenja. 

Kamufliran avtomobilski predator po novem razvije 800 "konjev" – dovolj, da pospešek med 100 in 200 kilometri na uro traja le 5,3 sekunde, kar je le tri desetinke počasneje od Bugattijevega veyrona.

Olsson ni prvič zakamufliral lamborghinija – s podobno preobleko se je ponašal že njegov MURCIELAGO, predelan na zadnji pogon, s katerim je lansko zimo napadel vrh enega najbolj znanih norveških ledenikov. In še eno zanimivo dejstvo:– barve in stil kamuflaže so na las podobne barvam njegove vile v Marbelli v Španiji. | Foto: Olsson ni prvič zakamufliral lamborghinija – s podobno preobleko se je ponašal že njegov MURCIELAGO, predelan na zadnji pogon, s katerim je lansko zimo napadel vrh enega najbolj znanih norveških ledenikov. In še eno zanimivo dejstvo:– barve in stil kamuflaže so na las podobne barvam njegove vile v Marbelli v Španiji.

Na pomoč poklical tudi Akrapoviča

Jon Olsson - lamborghini smučarja, ki je za pomoč prosil Slovenca | Foto: Jon Olsson Foto: Jon Olsson

Olsson je zelo zadovoljen tudi z izpuhom, ki prihaja iz Slovenije – zaupal ga je mojstrom iz Ivančne Gorice. Medtem ko Akrapovičev izdelek skrbi za karizmatično zvočno kuliso, so vzmetenje dodatno optimizirali pri K&W, zmogljivejše zavore pa namestili pri Girodiscs.

V Olssonovem slogu seveda ne manjka niti poseben strešni kovček iz kompozitnih vlaken – smuči so pač del njegove obvezne zimske opreme.

Olsson, v preteklosti že lastnik številnih avtomobilskih "zverin", je za tokratni štirikolesni izstrelek dejal, da verjetno boljšega zvoka izpuha ni imel še noben njegov avtomobil. | Foto: Jon Olsson Olsson, v preteklosti že lastnik številnih avtomobilskih "zverin", je za tokratni štirikolesni izstrelek dejal, da verjetno boljšega zvoka izpuha ni imel še noben njegov avtomobil. Foto: Jon Olsson

Ne spreglejte