SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mitsubishi Outlander – čas za drobne spremembe, ki ne vplivajo na slovenski cenik

2

termometer

Kot je pri japonski avtomobilski industriji v navadi, je tudi Mitsubishijev outlander po slabih treh letih dozorel za nekaj tehničnih in oblikovnih sprememb.

Prvi mitsubishi z obrazom nove generacije

Mersko se zunaj ni spremenil, oko pa zlahka opazi spremembe. V prvi vrsti, seveda, na prednjem delu – pravijo, da je dobil obraz, ki bo s časom polepšal vse mitsubishije.

Spremenili so vse, razen motornega pokrova, torej tudi blatnika (ta sta malce spremenjena zaradi boljše aerodinamike oziroma manj trušča, ki je sicer slišen v kabino), dobil pa je še nove žaromete, ki so pri bolje opremljenih različicah v tehniki LED.

Zadaj je zgodba podobna: novi so luči in vezni del med njima ter odbijač, z boka pa bodo vidna le nova platišča, če bodo izbrana 18-palčna.

Drobne dodelave v notranjosti in na karoseriji

Manj opazne so notranje spremembe: nekaj je novih materialov (strop, mehkejša komolčna opora) in nekaj je drugih drobnih sprememb, sicer pa so novi še volanski obroč in sedeža, kjer so spremenili tkanino, vzorec ter šive na njej, bočnim oporam na njih pa namenili različne trdote.

Na karoseriji je skoraj 40 sprememb oziroma izboljšav za več notranjega udobja, pravijo, da je prenovljeni outlander občutno tišji kot do zdaj.

Karoserijo so za večjo togost dodatno ojačali.

En motor, en pogon, a dva menjalnika in 5- ali 7-sedežnik

Verjetno dobrodošla novost je sprememba ponudbe na (slovenskem) trgu. Vsi outlanderji imajo sicer 2,2-litrski turbodizel s 110 kilovati (150 "konjev"), 4-kolesni pogon in paket opreme intense.

S prenovo so cene nespremenjene, le enega od dveh popustov ni več

Pri slovenskem zastopniku pravijo, da se mu cena ni spremenila, le posebnega popusta (1.500 evrov) ni več – ostaja pa "akcijski popust" v višini 2.500 evrov in tako je danes na našem trgu najcenejši outlander 2.2 DI-D intense, ki stane 27.490 evrov.

Najcenejši sedemsedežni je 2.2 DI-D 4WD intense+, ki stane 29.990 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin