Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
23. 5. 2013,
13.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mitsubishi Terenski Avtomoto

Četrtek, 23. 5. 2013, 13.44

7 let, 12 mesecev

Mitsubishi ASX – prenovljen križanec z novim dizelskim motorjem

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na slovenske ceste je zapeljal prenovljeni mitsubishi ASX. Križanec se ponaša z novim 2,2-litrskim dizelskim motorjem in rahlo oblikovno osvežitvijo. Letos naj bi pri nas dobil 80 novih kupcev.

Glavni poudarek prenove je nov 2,2-litrski dizelski motor

Po slabih treh letih je Mitsubishijev mali športni križanec dobil rahlo prenovo, pri kateri je najpomembnejši poudarek kar motor in ne zunanjost. Če je imel ASX do zdaj na voljo le 1,8-litrski dizelski motor, so mu zdaj v njegovo ponudbo dodali še 2,2-litrskega DI-D.

Motor s 110 kilovati je na voljo le v kombinaciji s samodejnim šeststopenjskim menjalnikom in štirikolesnim pogonom. Motorju pri Mitsubishiju zagotavljajo uradno porabo pod šestimi litri na 100 prevoženih kilometrov.

Novost je tudi pri vmesni različici 1,8-litrskega motorja, ki je zdaj na voljo s 116 in 150 kilovati.

Pri motornih različicah ASX-a ni zanemarljiva masa, saj se lahko glede na izbiro motorja in pogona ta razlikuje tudi do 300 kilogramov, kar je 25 odstotkov mase osnovnega križanca z vstopnim 1,6-litrskim bencinskim motorjem (86 kilovatov) in dvokolesnim pogonom.

Novi odbijači, žarometi, maska motorja …

Oblikovno in tehnično s prenovo ASX ni pridobil pomembnejših novosti. Ima drugačna sprednja in zadnja odbijača ter masko, vzvratni ogledali, strešno anteno in žaromete. V notranjosti je dobil nove prevleke, nov avdio in navigacijski sistem ter nov volanski obroč. Poleg teh novosti pri Mitsubishiju izpostavljajo še drugačen gumb za preklop na štirikolesni pogon, dodatno zvočno izolacijo in izpopolnjeno geometrijo zadnjega vzmetenja.

ASX ima elektronsko krmiljen sistem štirikolesnega pogona. Voznik lahko izbira med ekonomičnim načinom vožnje in samodejnim razporejanjem moči med vsa kolesa, možnost "lock" pa prinaša večji nadzor in vlečno silo.

Od tal je Mitsubishijev križanec oddaljen 17 (dizelski motor) oziroma 18 centimetrov (bencinski motor).

Med vozniki ASX-a dve tretjini moških, križanec predvsem za starejše od 40 let

Slovenski uvoznik Mitsubishija med pomembne novosti postavlja tudi cene, ki naj bi bile zdaj bolje prilagojene slovenskemu trgu. V ciljno skupino ASX-a, ki se za kupce bori v konkurenci vse številčnejših in tehnično izpopolnjenih križancev, spadajo vozniki starosti nad 40 let, med katerimi naj bi bilo kar dve tretjini moških.

Ne spreglejte