Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
21. 6. 2017,
9.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

1

Natisni članek

Rusija Mercedes

Sreda, 21. 6. 2017, 9.48

6 let, 7 mesecev

Mercedes gradi tovarno v Rusiji, posebne pogoje odobril sam Vladimir Putin

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

1

Nemški koncern Daimler je začel blizu Moskve graditi novo tovarno avtomobilov. To je prva večja naložba tujih avtomobilskih proizvajalcev v Rusijo po vpeljanih mednarodnih sankcijah.

Predstavitev 3D-modela nove tovarne Mercedesa v Rusiji. Drugi z desne je Andrej Vorobjov, guverner okrožja Moskve. | Foto: Mercedes-Benz Predstavitev 3D-modela nove tovarne Mercedesa v Rusiji. Drugi z desne je Andrej Vorobjov, guverner okrožja Moskve. Foto: Mercedes-Benz

Kako Madžari z Mercedesom blizu Slovenije gradijo zgodbo o uspehu #video


Nova tovarna pri Moskvi za tisoč ljudi

Daimler bo v novo tovarno vložil več kot 250 milijonov evrov, gradili pa jo bodo v kraju Esipovo, okrog 60 kilometrov od Moskve. Po njihovih načrtih bo končana leta 2019, ko bodo začeli v njej izdelovati mercedesa razreda E. Pozneje bodo v tovarni izdelovali tudi Mercedesove modele GLE, GLC in novega GLS. Tovarna se bo razprostirala na 85 hektarjih, v njej pa bodo zaposlili več kot tisoč ljudi.

Ruski avtomobilski trg je v zadnjih štirih letih strmo padal in po vpeljanih sankcijah povsem izgubil status najbolj vročega avtomobilskega trga v Evropi. Pred sankcijami so napovedi analitikov kazale, da bo Rusija po številu prodanih avtomobilov celo prehitela Nemčijo kot vodilni evropski avtomobilski trg.

Poseben dogovor z Mercedesom je odobril sam Vladimir Putin

V zadnjem obdobju je začela prodaja avtomobilov v Rusiji spet rasti, pozitivne premike pa je doživela tudi gospodarska rast. Pri Daimlerju so med ključnimi odločitvami za gradnjo tovarne izpostavili tudi dobro sodelovanje z ruskimi oblastmi. Pogoje za dogovor z Mercedesom je osebno podpisal ruski predsednik Vladimir Putin in omogočil regionalnim oblastem dogovor, ki do zdaj tujim investitorjem še ni bil na voljo. Podrobnosti dogovora med Rusi in Mercedesom niso znane.

Mercedes namerava v novi tovarni izdelati več kot 20 tisoč vozil letno. Lani so v Rusiji prodali dobrih 36 tisoč vozil.

Ne spreglejte