Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
29. 8. 2013,
9.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maserati

Četrtek, 29. 8. 2013, 9.27

8 let

Maseratiji v filmskih uspešnicah: quattroporteju je zaupal tudi Don Corleone

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Fiatov avtomobilski koncern nadaljuje pokroviteljstvo beneškega filmskega festivala. Prestižni maseratiji pa niso filmska neznanka, saj so jih uporabili tudi v filmih kot je Boter III.

Prvi maserati je v filmu "igral" že leta 1950

Maseratiji so gostovali že v številnih filmskih uspešnicah. Prvič so njihov avtomobil uporabili že leta 1950 v filmu Story of love affair. Glavna igralka Lucia Bose je vozila elegantnega maseratija A6 1500.

Don Corleone z maseratijem domov na Sicilijo

Pozneje smo lahko z budnim očesom maseratije, med temi z naskokom največkrat prav različne generacije quattroporteja, videli v številnih filmskih uspešnicah. Quattroporta je na vrhuncu svoje kariere v filmu Rocky III vozil Sylvester Stallone kot Rocky Balboa, v kultnem Botru III se je z njim domov na Sicilijo pripeljal Al Pacino, oziroma njegova filmska upodobitev Michael Corleone.

Quattroporte v francoski uspešnici Nedotakljivi

V zadnjem času je bil maserati najbolj izpostavljen v francoski uspešnici Nedotakljivi, v kateri sta igrala Francois Cluzet in Omar Sy. Ta v vlogi do takrat neodgovornega Drissa dobi službo invalidnega oskrbovanca Phillipa. Na dvorišču njegove hiše je pokrit quattroporte, s katerim se pozneje v filmu večkrat zapeljeta po Parizu.

Quatroporta smo lahko v obstranski vlogi videli tudi v risanem filmu Avtomobili 2 in Oceanovih 13.

Maserati je za filmske potrebe upodobil tudi nekaj drugih modelov. Tako je igralec Ray Carter v filmu Charlijevi angelčki v pregonu vozil njihovega spyderja, enak avtomobil je v prvi sezoni serije Razočarane gospodinje vozila tudi Eva Longoria, Maseratijevega coupeja pa je peti sezoni Sopranovih uporabljal tudi glavni zvezdnik serije Vincent Curatola.

Maseratiji tudi v videospotih

Maseratijeve avtomobile lahko v manjših vlogah opazimo tudi v glasbenih videospotih. Taki so primeri Nelly Furtado (Who wants to be alone), Enriquea Inglesiasa (Back my love) in Black Eyed Peas (Imma be rocking that body).

Letos so se na jubilejnem 60. filmskem festivalu v Benetkah zvezdniki pred rdečo preprogo pripeljali z maseratiji quattroporte. S šesto generacijo modela so na otvoritev pripeljali Georga Cloneya, Sandro Bullock in Evo Riccobono.

George Cloney in Sandra Bullock sta se pred rdečo preprogo beneškega filmskega festivala pripeljala z maseratijem quattroporte:

Ne spreglejte