SiolNET. Avtomoto Novice
1,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Jelen in nesrečna pnevmatika

Konec sage: po dveh letih rešili jelena z gumo okrog vratu

1,11

termometer

los pnevmatika
Nesrečnik s pnevmatiko je bil del črede okrog 40 jelenov. Foto: Colorado Parks Wildlife

Dve leti je trajalo, da so pristojni v Koloradu izsledili jelena z nameščeno pnevmatiko okrog vratu. Da so jo lahko odstranili, so mu morali odrezati rogovje.

Pred dvema letoma so se pojavila prva poročila, da se po naravnih parkih v Koloradu (ZDA) sprehaja jelen s pnevmatiko okrog vratu. Še vedno ni jasno, kako jo je tja spravil, upravitelji pa so potrebovali kar dve leti in ga zdaj končno izsledili. Jelena so uspavali in ga rešili objema pnevmatike, v kateri se je ta čas nabralo že veliko umazanije in odpadkov.

Okrog vratu je nosil 15-kilogramsko pnevmatiko z umazanijo in odpadki

V teh dveh letih so jelenu rogovi zrasli, kar je onemogočilo preprosto odstranitev pnevmatike. Niso je želeli rezati, saj je bilo varneje  odstraniti rogove. Že tako pa je bil umik pnevmatike močno otežen. Rogovi mu bodo zrasli nazaj.

Čeprav je okrog vratu nosil kakih 15 kilogramov težko pnevmatiko z vso umazanijo, je bil vrat skoraj nepoškodovan. Upravitelji parka so opozorili, da se vse več divjih živalih - medtem ko iščejo hrano in vtikajo glavo v najrazličnejše stvari - ujame v odpadke človeškega izvora. To je bil domnevno tudi vzrok za pripetije s pnevmatiko.

Ujele so ga kamere v parku, izledili pa so ga šele po dveh letih. Ujele so ga kamere v parku, izledili pa so ga šele po dveh letih. Foto: Colorado Parks Wildlife

los pnevmatika Foto: Colorado Parks Wildlife

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin