SiolNET. Avtomoto Novice
3,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Turisti na trnih: Nekatere črpalke v Istri ostale brez dizla

3,41

termometer

Podgora Dalmacija plaža |  | Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Na Hrvaškem se jutri izteče sklep o regulaciji goriv. Hrvaška vlada je na telefonski seji sprejela, da bodo ukrepe podaljšali še za dva tedna, tako cene ostajajo nespremenjene. Če vlada ne bi podaljšala ukrepov, se bi jutri bencin podražil na okoli 16 kun (2,12 evra) in dizel na 16 kun in pol (2,19 evra). Nekaterim bencinskim servisom v Istri, Slavoniji in Varaždinu pa je po poročanju hrvaških medijev zmanjkalo dizelskega goriva. Kot so pojasnili v združenju malih trgovcev naftnih derivatov dizla niso nabavljali, ker ni poslovno vzdržno.

Podražitev bi bila glede na trenutne cene ogromna, saj je danes treba za liter bencina plačati 13,5 kune (1,79 evra) in za liter dizla 13,08 kune (1,74 evra) oziroma na avtocestah 14,57 kune (1,93 evra) za liter bencina in 14,06 kune (1,87 evra) za liter dizla.

Zamrznitev cen še za dva tedna

"Danes sta bili na telefonski seji sprejeti uredba o določitvi najvišjih maloprodajnih in veleprodajnih cen naftnih derivatov ter uredba o spremembi uredbe o višini trošarine za energente in električno energijo, s katero se režim določanja trošarine za energente in električno energijo v skladu z zakonodajo o višini trošarin. Najvišje maloprodajne cene naftnih derivatov ostajajo enake kot v preteklih 14 dneh. Prejšnje znižanje trošarin na naftne derivate se podaljša za 14 dni. Z vsemi sprejetimi ukrepi je cilj vlade ohraniti standard občanov, varnost oskrbe z energijo, hkrati pa prihodek v turistični sezoni," so sporočili s hrvaške vlade.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin