Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Ponedeljek,
14. 1. 2013,
11.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jeep Terenski Avtomoto

Ponedeljek, 14. 1. 2013, 11.48

8 let

Jeep grand cherokee – še bolj prepričljiva podoba in nov menjalnik

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jeepova admiralska ladja, ki se kljub vsej žlahtnosti in prestižu še vedno bolj nagiba v smer klenih terencev kot pa SUV-predstavnikov, je dobila osveženo podobo in nov samodejni menjalnik.

Poglavarjev nos je še opaznejši

Prenovljeni jeep grand cherokee bo zdaj na cesto pred seboj gledal še bolj z viška, saj mu je osvežitev prinesla še bolj impozantno podobo, ki je jasno najopaznejša na njegovem nosu. Veliki poglavar je dobil nove luči, ki tako dimenzijsko kot oblikovno povzemajo chryslerja 300C.

Limuzinski žarometi skupaj s še več kromiranimi elementi v ospredje potiskajo zajetno odprtino za vstop zraka v motorni prostor. Ta sama po sebi ne bi bila nič posebnega, če je ne bi predelilo sedem zajetnejših vertikalnih letev, ki vsem dajejo vedeti, da se tudi v tem jeepu skriva duh legendarne terenske relikvije oziroma izvorna celica vseh jeepov, willys.

Oblikovalci so nekoliko predelali tudi podobo zadnjih luči ter bolj športno začrtali in spet s kromom obložili zadnji odbijač in konce izpušnih cevi. Pogled od zadaj je tako zdaj nekoliko bližje premium podobi evropskih SUV-konkurentov.

Novo stopnjo žlahtnosti je pridobila tudi notranjost

Tudi v notranjosti želi novi jeep grand cherokee na vsak način ujeti oziroma držati korak z evropskimi konkurenti, kar želi dokazati z digitalizacijo prej analognih merilnikov in pesronalizacijo – v stilu pametnega telefona – osrednjega TFT-zaslona, katerega diagonala je po novem 8,4 palca.

Nov in na videz nekoliko manjši je trokraki volanski obroč, nova pa je tudi razmeroma nenavadna oblika ročice samodejnega menjalnika.

Dodatne tri prestave za boljše zmogljivosti in več udobja

Zanimiva ročica je seveda del povsem novega osemstopenjskega samodejnega menjalnika, ki naj bi v primerjavi s prejšnjo petstopenjsko avtomatiko prinesel večjo učinkovitost, več udobja in boljše zmogljivosti. Orjak bo tako z novim menjalnikom "stotico" menda dosegel prej kot v osmih sekundah (prej 8,2 sekunde).

Pametno elektroniko dopolnjuje sistem za preprečevanja naleta

Umetno inteligenco velikega poglavarja dopolnjuje sistem za preprečevanje naleta z novejšim in učinkovitejšim zavornim pomočnikom. Če se voznik ne zmeni za zvočna in vizualna opozorila ter ob približevanju drugemu vozilu ne začne zavirati, jeep zadevo vzame v svoje roke, najprej poveča tlak v zavorah in nato sproži zaviranje, da nalet ni tako silovit.

Ne spreglejte