Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 6. 2020,
6.04

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Ferrari dražba epidemija Koronavirus

Torek, 9. 6. 2020, 6.04

3 leta, 10 mesecev

Imamo novi rekord: to je najdražji avto, prodan prek spletne dražbe #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Ferrari enzo | S ceno 2,33 milijona evrov je postal ta ferrari enzo najdražji avto, prodan prek spletne dražbe. | Foto RM Sotheby's

S ceno 2,33 milijona evrov je postal ta ferrari enzo najdražji avto, prodan prek spletne dražbe.

Foto: RM Sotheby's

Epidemija koronavirusa je poskrbela, da so se dražbe, tudi tistih najdražjih klasičnih superšportnikov, preselile na svetovni splet. RM Sotheby's je tako prek spleta prodal ferrarija enza za 2,33 milijona evrov – dovolj za nov najdražji nakup avtomobila prek spletne dražbe.

Ko dražbena hiša napove prodajo redkega in že sicer dragega ferrarija, se potihoma pričakuje, da bodo v igri rekordne vsote. Nič drugače ni bilo tokrat, ko so pri RM Sotheby's v sklopu spletne dražbe ''driving into summer'' napovedali prodajo enza.

Superšportnik s prevoženimi dva tisoč kilometri

Predhodnika laferrarija je poganjal atmosferski dvanajstvaljnik s šestimi litri delovne prostornine s 485 kilovati. Izdelali so vsega 399 Poleg majhnega števila prevoženih kilometrov sta posebnost tega enza še v tovarni vgrajena dvobarvna dirkalna sedeža. | Foto: RM Sotheby's Poleg majhnega števila prevoženih kilometrov sta posebnost tega enza še v tovarni vgrajena dvobarvna dirkalna sedeža. Foto: RM Sotheby's primerkov, 400. pa so ga podarili papežu Janezu Pavlu II. in ga v dobrodelne namene prodali za 5,3 milijona evrov. Trikrat manj so iztržili za enza s serijsko številko 13303, a na koncu z nakupno ceno 2,33 milijona evrov še vedno podrli rekord za najdražji prodani avto prek spletne dražbe.

Novopečeni kupec bo postal tretji lastnik tega kultnega modela, ki ima prevoženih vsega dva tisoč kilometrov. Hkrati gre za redko kombinacijo v notranjosti z dvobarvnima dirkalnima sedežema. Prvotni lastnik je zaradi pravega avtomobila, prave notranjosti in majhnega števila kilometrov zaslužil štirikrat več, kot je bila nakupna cena enza leta 2003.

Ne spreglejte