SiolNET. Avtomoto Novice
2,30

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Hidria s 15-milijonskim poslom za Renault - Nissan

2,30

termometer

Hidria - keltika avtocesta

Tolminska Hidria AET bo za skupino Renault - Nissan v prihodnjih letih izdelovala prek 15 milijonov evrov vredne sisteme za predgrevanje hladilne tekočine motorja. Vgrajeni bodo v vozila, gnana z napredno dizelsko tehnologijo, ki bodo s tem okolju še prijaznejša in konkurenčnejša.

Hidrijina rešitev znižuje raven škodljivih emisij v sodobnih dizelskih motorjih. Omogoča hitro doseganje delovne temperature motorja, posledično višjo temperaturo v izpušnem sistemu, s tem učinkovitejše izgorevanje saj v filtru trdih delcev. Izpuh je zato čistejši.

S to rešitvijo bodo opremljeni vsi novi 1,5-litrski in 1,6-litrski dizelski motorji skupine z oznako Euro 6.2, proizvedeni na treh Renaultovih proizvodnih lokacijah v Franciji, Španiji in Turčiji.

Hidrijin sistem predgrevanja se bo proizvajal na visokotehnoloških proizvodnih linijah v Hidrii AET v Tolminu, razvitih v Hidrii. Dobavljali ga bodo od leta 2017 naprej.

Dizelska vozila bodo v okolje izpustila do 30 odstotkov manj emisij

"Intenzivno optimiziramo in posodabljamo motorje z notranjim izgorevanjem s ciljem, da bodo minimalno onesnaževali okolje in maksimalno pripomogli k trajnostnemu razvoju. Ena takih ključnih rešitev je Hidrijin inovativen in mednarodno nagrajen sistem senzorike tlaka v dizelskih motorjih Optymus PSG. Sodobna dizelska vozila bodo zaradi tega sistema leta 2018 v okolje izpustila za do 30 odstotkov manj škodljivih emisij in porabila za prav toliko manj goriva," so zapisali v Hidrii.

Skupina Renault - Nissan je samo lani prodala kar 8,5 milijona vozil in je tudi eden vodilnih proizvajalcev električnih avtomobilov na svetu. V tem segmentu Hidria s skupino Renault - Nissan medtem že sodeluje z inovativnimi rešitvami za pogone njihovih električnih hibridov.

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • bozidar / 30.09.2016. ob 01:46 0 0

  Med ostalim tudi komponenta sensorjev za ispuste co2 z digitalno opcijo meritev za dizle ! pride prav kot del namesto nakladanja o vw delih za Angelo Merkel in njen sredinki in neravno drag porsche ki je narejen za ljudje od 1,50 do 1,65 cm za jap. in kit.

  0 0
 • bozidar / 30.09.2016. ob 01:54 0 0

  To zveni vse kot tista sala podaj ferraija gogiju pa im se ekipa raspadla ker se vw in renaultu ne da proizvajati vecji doseg z vecjo baterijo! Ali kombiniranje novic tipa kaj je sploh dnevna za tema za 15 cent/km Cista mariborska sportna tema pokasiras denar pa ti ekipa raspade!ha ha humor

  0 0
 • bozidar / 30.09.2016. ob 02:46 0 0

  Se boljse so klobase od Klobase za macka v zaklu na dnevne teme za 15 cent/km in igranje transparentnosti vkjucno z slov politiki na dnevne in sportne teme na temo kaj so googlu prijazna podjetja! Se zato ih pa mamo (politiki- tovornjaki), Preserna pa ga uvozijo z Clevelanda!

  0 0
delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin