Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
8. 3. 2017,
9.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Tesla Volkswagen

Sreda, 8. 3. 2017, 9.29

6 let, 6 mesecev

Predsednik znamke Volkswagen: Razvoj novega phaetona smo prestavili zaradi Tesle

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Volkswagen je že razvijal novo generacijo svoje elitne limuzine phaeton, a je razvoj ustavila predvsem Tesla s svojim električnim modelom S, je v Ženevi povedal predsednik znamke Herbert Diess. Novi phaeton, predvidoma električni, bo na cestah sredi leta 2020.

Volkswagen arteon bo na ceste zapeljal letos poleti in bo vsaj do leta 2020 predstavljal elitno limuzino največjega svetovnega avtomobilskega proizvajalca. | Foto: Gregor Pavšič Volkswagen arteon bo na ceste zapeljal letos poleti in bo vsaj do leta 2020 predstavljal elitno limuzino največjega svetovnega avtomobilskega proizvajalca. Foto: Gregor Pavšič

Volkswagen je na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil novo limuzino arteon, ki je po ukinitvi phaetona postala največja limuzina nemškega avtomobilskega proizvajalca. Omenjeni phaeton sicer nikoli ni prinesel poslovnih uspehov, niti uspešne prodaje, kot prestižni avtomobil Volkswagna pa je izpolnil predvsem želje takratnega predsednika Ferdinanda Piecha.

Herbert Diess za volanom novega volkswagen arteona. | Foto: Reuters Herbert Diess za volanom novega volkswagen arteona. Foto: Reuters Do zdaj razviti phaeton ne bi zadoščal za tesle

Zdajšnji predsednik znamke Volkswagen Herbert Diess je v Ženevi za britanski medij Autocar povedal, da večje limuzine od arteona Volkswagen ne bo imel vsaj do leta 2020. Nemec je bil v svojem razmišljanju glede najbolj luksuznega volkswagna jasen. Tak avtomobil bo moral imeti najnaprednejšo tehnologijo tistega časa in kot smo napovedali že v preteklosti, bo avtomobil v novi generaciji postal električni. Pri Volkswagnu bodo novo generacijo phaetona predstavili leta 2020.

"Bili smo že daleč z razvojem nove generacije phaetona, toda nato smo videli, da tak avtomobil na trg preprosto ne bo prišel dovolj konkurenčen. Moderna velika limuzina mora biti tehnološko napredna in mora imeti prednost pred Teslo. Ta je zdaj merilo v tem razredu, kjer marsikje na svetu tudi prevladuje," je Diess povedal v Ženevi.

Volkswagnova električna limuzina za predsednike uprav leta 2020?

Pri Volkswagnu bodo novo generacijo phaetona predstavili leta 2020. Zanjo bodo do polnosti izkoristili novo platformo MBE za električna vozila, tako da bo avtomobil iz vidika dosega in zmogljivosti primerljiv s teslami, pri Volkswagnu pa bodo seveda želeli vozniku ponuditi tudi podobno celostno digitalno izkušnjo avtomobila.

 

Ne spreglejte