Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Sreda,
7. 10. 2015,
16.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Varnost Opel Mazda Hyundai

Sreda, 7. 10. 2015, 16.10

8 let

Euro NCAP: čvrsti korejec z očitnim varnostnim napredkom, dinamična mazda prijazna do pešcev

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na varnostnih preizkusnih trčenjih se je tokrat z napredkom v varnosti izkazal hyundai tucson nove generacije. Napredoval je v vseh segmentih pasivne in aktivne varnosti ter osvojil vseh pet zvezdic.

Očiten napredek v Evropi razvitega hyundai tucsona

Po meritvah sil v preizkusnih trčenjih ter ocenah stopnje deformacije po trki in ocenjevanja delovanja asistenčnih sistemov so pri konzorciju Euro NCAP pohvalili varnostni napredek nove generacije hyundai tucsona. Že v okviru prve vožnje smo izpostavili celovit evropski razvoj tega avtomobila, kar je očitno bil razlog za izdaten varnostni napredek.

Pri Euro NCAP so za novega tucsona zapisali, da je v primerjavi s testi iz leta 2006 avtomobil napredoval v čisto vseh ocenjevanih parametrih, pripombo pa so imeli glede sistema za preprečevanje naleta s samodejno zavorno asistenco. Kot so zapisali, ta sistem ni del njegove serijske opreme, zato ga pri oceni niso upoštevali.

Mali karl je varen avtomobil, a pušča mešane občutke

Oplov novi mestni avtomobilček je bil v celoti ocenjen s solidnimi štirimi zvezdicami, vendar bi z nekoliko bolj optimiziranimi varnostnimi rešitvami lahko posegel tudi po peti zvezdici in posledično vsekakor naredil večji vtis. Rezultati trkov so pokazali določene pomanjkljivosti, ki jih pač ne gre spregledati.

Pri čelnem trku spodnji del glave ni bil v območju zračne blazine, pri bočnem naletu pa je bila opažena slabša zaščita prsnega koša. Pri naletu v široko oviro je lutka voznika nekoliko zdrsnila pod varnostni pas, kar povečuje nevarnost poškodb kolen in stegnenice.

Kraljica ovinkov odlično oceno izgubila zaradi odsotnosti sistema prosti naletu

Nov, po meri vozniških užitkov narejen roadster, dvosedežnik mazda MX-5, je varno zgrajen avtomobil, ki zagotavlja ustrezno zaščito v vseh ključnih trkih. Mazda MX-5 se je izkazala kot izjemno prijazna do pešcev, saj z novim aktivnim pokrovom motorja, srednji spada v serijsko opremo, zagotavlja zares odlično zaščito pešcem v primeru naleta.

Pet zvezdic ni osvojila zaradi ocene asistenčnih sistemov, saj ji odsotnost sistema proti naletu ni prinesla ustreznega odstotka, ki mora biti dosežen v vseh kategorijah, če hoče avtomobil osvojiti vseh pet zvezdic.

Ne spreglejte