SiolNET. Avtomoto Novice
0,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Električni fiat 500e

Drugačna rešitev: Fiatova legenda je dobila tretja vrata

0,73

termometer

Fiat 500 electric
Kupci bodo izbirali med tremi različicami, osnovna, najcenejša, ima 185-kilometrski doseg, drugi dve pa 320-kilometrski. Foto: Fiat

Fiat je razkril več informacij o novi električni 500, ki je lahko na voljo z dodatnimi tretjimi vrati za lažji vstop zadaj. Za italijanski trg so sporočili tudi vstopno ceno - ta se giblje od dvajset tisoč evrov dalje z že upoštevano subvencijo v višini šest tisoč evrov.

Tretja vrata skupni masi dodajo 30 kilogramov, a ne vplivajo na manjši doseg ali večjo porabo električne energije. Tretja vrata skupni masi dodajo 30 kilogramov, a ne vplivajo na manjši doseg ali večjo porabo električne energije. Foto: Fiat Olivier Francois, vodja Fiata, je za italijanske medije potrdil, da bo novi električni 500 zapeljal po italijanskih tleh v bližnji prihodnosti. Cene se bodo začele pri 20.150 evrih z upoštevano državno subvencijo. Naročila bodo potem odprli v Nemčiji, Franciji in Švici, do konca letošnjega leta pa bo mogoče električno petstotico naročiti v drugih evropskih državah.

Najcenejši s 185 kilometri dosega

Fiat bo kupce privabljal s tremi različnimi paketi, poleg osnovnega bosta na voljo še dva, bistveno dražja, s ceno 23.700 in 25.200 evrov z že upoštevano subvencijo. Za dvajset tisočakov bo tako kupec dobil 185 kilometrov električnega dosega, pri drugih, dražjih različicah, pa bo doseg znatno višji, kar 320 kilometrov po ciklu WLTP.

Država pa ponuja še dodatno ugodnost za tiste kupce, ki bodo svoj stari avto zamenjali z električnim - dodatne štiri tisočake subvencije.

Zaenkrat bo prodaja stekla le v Evropi, po potrebi pa bi lahko prihodnje leto vstopili tudi na ameriški trg.

Tretja vrata so seveda za doplačilo, namenjena pa so predvsem lažjemu vstopanju in izstopanju na zadnjo klop. Tretja vrata so seveda za doplačilo, namenjena pa so predvsem lažjemu vstopanju in izstopanju na zadnjo klop. Foto: Fiat

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin