Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Ponedeljek,
29. 7. 2013,
13.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

BMW

Ponedeljek, 29. 7. 2013, 13.30

8 let

Dr. Norbert Reithofer: "BMW i3 začenja ero resnične trajnostne mobilnosti!"

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
BMW i3 je po mnenju dr. Reithoferja, prvega moža tega premium avtomobilskega proizvajalca, primer revolucionarne inovacije, ki lahko celo preoblikuje družbo.

Pri BMW-ju avtomobilsko električno mobilnost primerjajo z digitalno revolucijo mobilnih komunikacij

Predsednik uprave BMW-ja dr. Norbert Reithofer je v New Yorku na uradni predstavitvi prvega serijskega električnega modela te premium znamke novinca v svet pospremil z velikimi besedami:

"Inovacije ženejo spremembe. In le resnično revolucionarne inovacije so tiste, ki lahko celo preoblikujejo družbo. Za to inovacijo je obstajala močna in močna želja ustvariti nekaj boljšega za lepši jutri.

To je razlog, zakaj smo danes tukaj. Smo na izhodišču nekega novega obdobja, nove dobe, dobe trajnostne mobilnosti.

Vse velike spremembe se začno dogajati po malem. Če se ozremo nazaj v zgodovino, lahko najdemo veliko takih primerov. Danes BMW i3 označuje začetek nove dobe mobilnosti. Za razumevanje njegove perspektive poglejte na mobilni telefon, ki ga imate v žepu. Več kot sto let smo uporabljali samo stacionarne telefone, potem pa je prišel mobilni telefon in povsem spremenil našo interakcijo s svetom. Mobilni telefon je odprl nekatere poslovne priložnosti, za katere prej ni nihče verjel, da so mogoče.

Dame in gospodje, avtomobilska industrija je tudi več kot stoletje čakala na svojo revolucijo. Danes pa je čakanja konec. Kar je mobilni telefon naredil v svetu komunikacij, bo električna mobilnost naredila na področju osebne, individualne mobilnosti. Avto obstaja že skoraj 130 let. Danes pa se spreminja, zamenjuje prihodnost mobilnosti. Danes BMW i3 začenja novo ero, ero resnične trajnostne mobilnosti."

Tehnično izjemno napreden. Karbon je njegov temeljni gradnik, proizvodnjo linijo pa žene veter.

Pri BMW-ju poudarjajo, da je i3 tehnično tako napreden in uporaben, da bo zmogel celo izboljšati kakovost življenja v milijonskih mestih, metropolah.

Menda je tako poseben, da so zanj morali celostno redefinirati tudi procese izdelave, ki naj bi resnično postavljali nove percepcije časa, denarja in virov. Je prvi velikoserijski avtomobil s povsem karbonsko potniško celico oziroma karoserijo, postavljeno na aluminijasto šasijo oziroma podvozje.

Za potrebe serijske izdelave, povsem samodejnega spajanja karbonskih delov karoserije so Bavarci morali na novo razviti linijo, ki v industriji postavlja nove standarde. BMW i3 so na današnji predstavitvi opisali kot ključno odrivno desko trajnostne mobilnosti, pri čemer so poudarili njegovo inovativno arhitekturo in poudarili, da njegov karbon nastaja iz energije hidroelektrarn, avtomobil pa sestavljajo z uporabo energije, pridobljene iz moči vetra.

Pri tem so poudarili, da električni avtomobil v povprečju ponuja za 30-odstotkov nižje stroške individualne mobilnosti.

Ne spreglejte